Eerste editie van WINE PARIS van 11 t/m 13 februari 2019

(Ingezonden bericht)

In februari 2019 is Parijs voor de eerste keer het centrum van de wijnwereld, wanneer de beurs WINE PARIS er wordt gehouden. Dit grote evenement, nog niet eerder georganiseerd is geboren uit een samenwerking tussen VINISUD, sterk op het gebied van zuidelijke wijngebieden en VINOVISION PARIS, de internationale wijnbeurs van noordelijke wijngebieden. Deze nieuwe beurs verenigt het rijke aanbod van verschillende wijnlanden, waarbij een grote rol voor het Franse wijnaanbod is weggelegd.

Wine Paris, een collectieve ambitie
Deze nieuwe beurs in Parijs combineert de sterke kanten van VINISUD en VINOVISION PARIS, twee gelijksoortige wijnbeurzen, met een aanvullend karakter. Onder de naam WINE PARIS, creëren zij samen een groot wijnplatform waarbij internationale wijnprofessionals elkaar kunnen ontmoeten.

Dit alles heeft als doel de rijkdom en diversiteit van verschillende terroirs aan Franse en internationale wijnkopers te tonen, door middel van een uitgebreid aanbod met grote en kleine producenten.

In 2019 verwacht WINE PARIS voor de 1ste editie 2.000 exposanten en 25.000 bezoekers, waarvan 35% uit het buitenland.

Wereld Wijnhoofdstad Parijs
Frankrijk staat wereldwijd bekend om zijn erfgoed en gastronomie. Daarbij komt dat Frankrijk de grootste exporteur van wijn ter wereld is in waarde* en een enorme thuismarkt heeft (Frankrijk heeft het op 1 na grootste volume aan wijnconsumptie van wijn per capita).

Bezoekers van WINE PARIS uit de gehele wereld kunnen gebruik maken van de uitstekende bereikbaarheid van Parijs per trein, per vliegtuig of met de auto. Met Parijs als belangrijke trekpleister beschikt de hoofdstad over een grote concentratie aan hotels en restaurants, wijnwinkels, wijnbars, delicatessenwinkels, om het de bezoekers van WINE PARIS naar de zin te maken.

Buiten de openingstijden van de beurs organiseert WINE PARIS een extra programma, getiteld OFF. Dit indrukwekkende programma biedt nog meer mogelijkheden voor zakelijk netwerken.

*Bron : OIV 2018

VOOR UW AGENDA:

WINE PARIS
van 11 t/m 13 februari 2019
Paris Expo Porte de Versailles
_______

OFF
van 7 t/m 13 februari
WORLD WINE MEETINGS GLOBAL PARIS

(gereserveerd voor een geselecteerde groep producenten en wijnkopers)

COMEXPOSIUM & ADHESION GROUP
Comexposium is wereldwijd een van de grootste organisators van zowel zakelijke evenementen als evenementen voor de consument. Zij organiseert wereldwijd meer dan 132 B2B en B2C evenementen. Comexposium is vooral aanwezig in de voedingsindustrie, (met de organisatie van SIAL) landbouw, handel, distributie en e-commerce. Comexposium is aanwezig in 30 landen en ontvangt meer dan 3,5 miljoen bezoekers en 48.000 exposanten en positioneert zich als creator van uitwisselingen tussen bedrijven en personen.
Adhesion Group – sinds oktober 2017 dochteronderneming van Comexposium – is de marktleider op het gebied van B2B kwaliteitsevenementen in de sectoren wijn & gedistilleerd en heeft in zijn portefeuille 2 beurzen van wereldklasse: Vinisud et VinoVision Paris en 4 zakelijke conventies zoals WWM World Wine Meetings in Paris, Singapore, Chicago en San Francisco.

VINISUD is in 1994 ontstaan door de steun van Zuid-Franse interprofessions en syndicaten. Sindsdien is het uitgegroeid tot de internationale referentie op het gebied van zuidelijke wijngebieden. De 14e editie werd georganiseerd van 18 t/m 20 februari 2018 in het Parc des Expositions in Montpellier en heeft 25.500 professionals getrokken, waarvan 28 % internationale wijnkopers, komende uit 76 landen en 1.420 exposanten uit 16 landen.

VINOVISION PARIS is ontstaan in 2017 als internationale vakbeurs van noordelijke wijngebieden. Initiatiefnemers waren de interprofessions van de Val de Loire, du Centre-Loire, de Bourgogne, du Beaujolais, d’Alsace en het Syndicat Général des Vignerons de la Champagne. Haar 2e editie vond plaats van 12 t/m 14 februari 2018 in Parijs Expo Porte de Versailles en had 350 exposanten en 5.500 professionnele bezoekers, waarvan 20 % afkomstig uit het buitenland.

WORLD WINE MEETINGS GLOBAL PARIS
WWM Global geeft van 7 t/m 10 februari een voorpremière aan Franse en internationale producenten om een groep van grote inkopers te ontmoeten op basis van vooraf gemaakte afspraken.

Share

Leave a Reply

Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On TwitterVisit Us On Linkedin

Welkom

Dorst. Vijf in de klok. Knoopje los. Geest uit de fles. Nieuws, tips en info over wijn, spirits en horeca. Gratis en onafhankelijk. Smaak is een zelfportret.

© 2018 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes