Culinaire hoogstandjes toegankelijk voor iedereen bij Restaurant Daghap

(Ingezonden bericht)

27 september 2018 –  Na twee stijf uitverkochte try-outs openen Benten Wijnen (33) en Joost Aartsen (28) Restaurant Daghap voor het grote publiek. Twee ondernemende vrienden die niets willen verdienen maar liever een topavond organiseren voor iedereen die van lekker eten houdt.

Het concept is simpel. Een goed bord eten voor een tientje! Iedere maandag is er een nieuwe chef verantwoordelijk voor het bereiden van de hap van de dag. De koks, die van driesterrenzaken of kleine eethuisjes kunnen komen, hebben de volledige creatieve vrijheid de enige voorwaarden zijn: mega lekker en meestal vega.

Opvallend is de manier van reserveren. Door een tikkie te betalen via sociale media van het restaurant kun je je verzekeren van je plek aan tafel, bij betaling heb je dus gereserveerd. Dat mensen hier wel klaar voor zijn blijkt wel uit het feit dat iedere editie tot nu toe binnen een paar uur is uitverkocht.

Joost (28): “Vaak wordt mij gevraagd waar we moeten eten. Als het kan eet ik zo lekker mogelijk terwijl voor sommigen de prijs doorslaggevend is. Het liefst eet ik met zo veel mogelijk vrienden dus wilde ik een restaurant beginnen dat voor iedereen toegankelijk is en waar we iedere week terecht konden.”

Benten (33): “Ik ben altijd erg gecharmeerd van restaurants (of in het buitenland vaak foodtrucks) die één gerecht verkopen en dat heel goed doen. Een ramen soepje, een broodje kip of een bordje rijst. Naast dat ze vaak zeer betaalbaar zijn gaat alle aandacht naar dat ene gerecht en dat proef je!”

Restaurant Daghap is in deze fase alleen op maandag open maar omdat de tikkies van de eerste avonden zo snel gingen wordt er al gekeken om meer dagen in de week open te gaan. Aanvragen van bedrijven en grote groepen of we niet een speciale Daghap voor hun willen organiseren komen ook steeds meer. Alles ligt nog open en de culinaire liefhebbers gaan zeker nog even door met dit avontuur!

Share

Comments are closed

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On LinkedinVisit Us On Instagram

Welkom

Dorst. Vijf in de klok. Knoopje los. Geest uit de fles. Nieuws, tips en info over wijn, spirits en horeca. Gratis en onafhankelijk. Smaak is een zelfportret.

© 2019 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes