Ribera del Duero trekt aan

Het fruit in het smaakpalet van de wijn stond illustratief uitgestald op Wine Professional

Wie de 15e editie van de vakbeurs Wine Professional bezocht, heeft hopelijk meer kunnen leren over de wijnen uit Ribera del Duero. De Spaanse wijnregio laat in ons land van zich horen de komende tijd, zo ook gedurende deze dagen.

Ribera del Duero, met stip een van de beste wijngebieden van Spanje, ligt ten noorden van Madrid en ten zuidwesten van dat andere zeer bekende Spaanse gebied, Rioja.

En al liggen die gebieden kop aan kont en schouder aan schouder, wijnen uit de streek Ribera del Duero zijn écht anders van smaak, en niet te vergelijken met broers en zussen uit andere Spaanse wijngebieden.

Dit heeft men dan ook kunnen proeven van 9 tot 11 januari in RAI Amsterdam, maar wat vond men daar eigenlijk van?

Over het algemeen bood de stand van Ribera del Duero een eerste kennismaking voor de vele bezoekers. Zij maakten kennis met de verschillende stijlen wijn – Joven, Crianza, Reserva en Gran Reserva – tonen van zwart fruit die in de wijnen naar voren komen en het bijzondere verhaal achter de wijnen. Voor hen was het een ware reis door deze prachtige regio, verschillende wijnhuizen en stijlen wijn. Gasten omschreven de wijnen voornamelijk als verrassend, een explosie van zwart fruit, doch elegant; reden voor een tweede bezoek.

Uiteraard is deze streek niet voor iedereen een onbekend gebied; vele liefhebbers konden hun geluk niet op. Onder het genot van diverse wijnen werden er voornamelijk bijzondere verhalen en ervaringen gedeeld over de streek.

Met kritische blik werden favoriete wijnhuizen besproken en werd er gediscussieerd over het smaakpalet van de prachtige wijnen. Toch bleek de keuze van een favoriet niet gemakkelijk; voor iedere wijnliefhebber bestaat er een heerlijke wijn en persoonlijke favoriet.

Quote importeur: “Wat ik merk is dat de Ribera del Duero wijnen het afgelopen half jaar steeds meer aantrekken, zowel onder consumenten als horeca.”

Wine Professional was de aftrap voor activiteiten van het aankomende jaar. Naast een stand op enkele horecabeurzen, kom je Ribera del Duero ook tegen op enkele wijnfestivals voor consumenten. Daarnaast ligt de focus voornamelijk op horeca- en wijnprofessionals, welke middels meerdere kanalen en activiteiten getriggerd worden.

Om op de hoogte te blijven van activiteiten rondom Ribera del Duero in Nederland, kunt u een blik werpen op de Facebookpagina @RiberadelDueroNL

Share

Comments are closed

© 2019 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes