Ongedwongen genieten bij wijncafé Alex + Pinard

(Ingezonden bericht)

Vanaf vandaag heeft wijncafé Alex + Pinard haar deuren geopend aan de Dapperstraat 10 in Amsterdam.

Het idee voor het wijncafé is ontstaan nadat chef Nathaniel Zuijderwijk en sommelier Sanna Burggraaf op zoek waren naar een plek om ontspannen een goed glas wijn te drinken met daarbij kwalitatief, lekker eten maar deze nergens vonden. Zodoende besloten zij om de handen ineen te slaan en zelf zo’n plek te creëren in Amsterdam-Oost.

Bij Alex + Pinard (Frans voor een glas tafelwijn) willen ze goede wijn toegankelijk maken voor iedereen. Dat betekent dat de kwaliteit van de wijn hoog is maar toch betaalbaar. Zo zijn alle (veelal biologische) wijnen die bij Alex + Pinard geserveerd worden afkomstig van kleine wijnproducenten die veel aandacht besteden aan de kwaliteit. Hierdoor staat de wijnkaart van Alex + Pinard vol met levendige en verrassende wijnen afkomstig uit diverse wijngebieden.

Menukaart
Niet alleen de wijn, maar ook de menukaart is gebaseerd op pure producten. Zo is er bij Alex + Pinard een keuze uit onder andere Spaanse hammen, Franse kazen, Italiaanse worsten maar bijvoorbeeld ook Coq Au Riesling (in Riesling gestoofde kip) en steak tartare. De ambachtelijke gerechten worden bereid met de beste ingrediënten en bevatten invloeden uit Italië, Spanje en Frankrijk. Alex + Pinard kiest voor eerlijke en lokale producten die zo min mogelijk bewerkt zijn wat zorgt voor ogenschijnlijk simpele gerechten die echter bomvol van smaak zijn.

Interieur
Het interieur van Alex + Pinard straalt een ongedwongen sfeer uit en voelt open en fris aan door de hoge, witte plafonds en vele ramen. De platanen op het grote terras buiten, dat aan de Dappermarkt gelegen is, dragen bij aan het typische mediterrane vakantiegevoel en nodigt uit om tot in de late uurtjes te blijven zitten.

Informatie
Alex + Pinard is zeven dagen per week open voor lunch en diner. Van 12:00 tot 23:00 uur met uitzondering van het weekend, dan blijft Alex + Pinard tot later geopend.

> Lees hier een verslagje ‘Domweg gelukkig in wijncafé Alex + Pinard’

Share

You must be logged in to post a comment Login

© 2020 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes