Greenflash Wijn: nieuwe importeur Piemonte-wijn

(Ingezonden bericht)

Greenflash Wijn is opgericht uit liefde voor de wijnen uit Piemonte. Na diverse malen daar te zijn geweest en daar ook Italiaanse vrienden te hebben gemaakt, heb ik besloten een uitbreiding te doen van mijn activiteiten en wijn te gaan importeren.

Dat klinkt makkelijk maar het is iets anders gelopen. Ik was op bezoek bij L’Armangia één van mijn wijnhuizen in Canelli en ook een vriend en we spraken over het kopen van de wijnen in Nederland. Dat was volgens eigenaar Ignazio Giovine niet zo makkelijk omdat hij geen echte importeur had in Nederland. Waarop ik hem aangaf: dan moeten we daarvoor gaan zorgen. De wijnen zijn te goed om niet naar Nederland te laten komen.

Ik heb toen een proefdoos meegenomen en ben met die flessen onder de arm naar een sommelier gestapt en heb ze laten proeven. Daar kwam een zo eenduidige reactie op van “die moet ik hebben en ik zie er markt voor”. Ik heb daarna geprobeerd Ignazio van L’Armangia in contact te brengen met de sommelier maar dat lukte door andere prioriteiten van de sommelier toch niet helemaal. Op dat moment dacht ik: waarom dan niet zelf importeren en via mij aan de sommelier aanbieden. En zo geschiedde en staat er een mooie samenwerking aan te komen.

Met één wijnhuis kon ik uiteraard niet de voor de dag komen, dus moest ik op zoek naar meer huizen. Mijn filosofie is wel dat het kleine wijnhuizen moeten zijn en ze moeten grofweg in een cirkel rondom Asti en Alba gevestigd zijn. Daar liggen natuurlijk de mooiste en bekendste dorpen in zoals Barolo en Barbaresco. Dat is het moment dat geholpen door Ignazio en zeker niet te vergeten mijn vriend Angelo van La Residenza San Vito in Calamandrana op zoek ben gegaan naar wijnhuizen die een (h)eerlijke wijn maken en met passie over hun wijnen spreken. Die heb ik nu gevonden in 6 wijnhuizen: L’Armangia, La Residenza San Vito, Ugo Lequio, Musso Barbaresco, Massimo Penna Viticolotore en Mossio Fratelli.

Met deze selectie aan wijnhuizen welke wellicht nog iets uitgebreid zal worden ga ik aan de slag. Ik heb dan de mooie wijnen uit dat gebied in Piemonte zoals Barolo, Barbaresco, Barbera, Dolcetto maar ook een Freisa (minder bekend in Nederland) tot Moscato, Brut en enkele hele mooie Passito’s (dessertwijnen). Met deze wijnen hoop ik in de toekomst aan restaurants, wijnbars en wijnshops te leveren. Maar via de webshop kunnen ook bedrijven en particulieren bestellen. De bezoeker zal zich wel eerst moeten aanmelden om de prijs van de wijnen te kunnen zien.

Ik reis zelf zo veel mogelijk naar Piemonte om daar zelf kennis te maken met de wijnhuizen en zo te zien waar hun passie zit en ook om een direct contact te krijgen het wijnhuis. Dit laatste is voor mij heel belangrijk omdat wijn een beleving is en dat komt mede door een persoonlijk contact met het wijnhuis.

Greenflash Wijn is te vinden op Internet: https://www.greenflashwijn.nl maar ook op Twitter, Instagram en Facebook onder de naam greenflashwijn.

Share

Comments are closed

© 2021 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes