Felix Huisken eerste nieuwe SVH Meesterschenker sinds 15 jaar

svh meesterschenker

Felix Huisken

Op donderdag 2 november 2017 is Felix Huisken (46), eigenaar van Café Singelier in Groningen, na 9 jaar studie geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterschenker. Hij is daarmee de eerste nieuwe SVH Meesterschenker sinds 15 jaar.     

“Het behalen van de titel is een kroon op mijn werk, een droom die uitkomt’’, zegt Huisken, die op dit moment de enige actieve SVH Meesterschenker is in de provincie Groningen. “Weliswaar ben ik nummer 44 op de lijst Meesterschenkers in Nederland, maar er zijn er op dit moment nog maar 6 actief in het horecavak.”

Nederland heeft op dit moment 282 SVH Meesters verdeeld over de zes disciplines (SVH Meestergastheer, Meesterhorecaondernemer, Meesterijsbereider, Meesterkok, Meesterschenker en Wijnmeester).

Om SVH Meesterschenker te worden zijn zowel diverse diploma’s vereist als een gedegen praktijkervaring. Felix Huisken is onder andere gediplomeerd liquorist (Wijnacademie) en biersommelier (Stibon). Aan de Bols Bartending Academy verdiepte hij zich in cocktails. Felix Huisken is eigenaar en uitbater van Café Singelier sinds 1999.

Tevens volgde Huisken in België een opleiding tot distillateur (Syntra Hasselt). Bij zijn Meesterproef SVH Meesterschenker was het thema ‘eau de vie’ een belangrijk onderdeel. Eau de vie is dan ook de basis voor een volgende stap in zijn horecacarrière.

Er zijn plannen om in samenwerking met lokale fruittelers een eigen stokerij op te zetten. Huisken: “Mijn doel is om binnen afzienbare tijd een gecombineerd bedrijf te hebben: een café met de formule ‘Meesterschenkerij’ en een micro-distillery.”

Op dinsdag 12 december (vanaf 14:30 uur) wordt Felix Huisken in Café Singelier geïnaugureerd als SVH Meesterschenker door zijn inspirator SVH Meesterschenker Martien Evers van Café Jos in Nijmegen.

> Lees hier een interview uit 2012 met Felix Huiskens: ‘Nooit gedacht dat ik zoveel jenever zou verkopen’

Share

© 2021 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes