Winnetou: een Amsterdams bier met Ierse invloeden

(Ingezonden bericht)

unnamed-1Na anderhalve maand op houten vaten te hebben gerijpt, presenteren de Amsterdamse craft beer brouwerij Oedipus en het wereldberoemde Jameson Irish Whiskey ‘Winnetou’, een hoppige, lichtzure Saison.

Het nieuwe bier is vergist en gelagerd op houten vaten van Jameson en sinds dit weekend exclusief verkrijgbaar in de Taproom van Oedipus. Naast Winnetou is ook Jameson Caskmates nu verkrijgbaar. Deze whiskey is gerijpt op vaten waarin naast Jameson ook Iers bier is gebrouwen.

Bekijk HIER het hele verhaal van Jameson en Oedipus.

 Winnetou
‘‘De vriendschap tussen Oedipus en Jameson heeft geleid tot een fantastisch resultaat. Het onderstreept op een mooie manier onze filosofie om open te staan voor nieuwe ervaringen. In dit geval heeft een onverwachtse vriendschap tussen twee ogenschijnlijk verschillende werelden tot een fantastisch bier geleid. We zijn nu echte ‘bloedbroeders’, zoals Winnetou en The Old Shatterhand uit de gelijknamige films. Dat verklaart ook gelijk de naam,’’ aldus Sam O’leary, Brand Ambassador Jameson in Nederland.

unnamed

Rick Nelson en Sam O’leary

Rick Nelson van Oedipus, over Winnetou: ’’We hadden het idee om een frisse Saison met een tropische smaak te maken, versterkt met de vanille en honing uit de Jameson vaten. Ik kan wel zeggen dat dit echt heel goed gelukt is. De receptuur, maar ook het vergisten en lageren op de houten vaten is uniek en, voor zover wij weten, nog niet eerder gedaan in Nederland. Daar zijn we ontzettend trots op.’’

Jameson Caskmates
Het idee achter het project is in Ierland geboren, toen de Master Distiller van Jameson en de Master Brewer van the Fransiscan Well Brewery elkaar tegen kwamen in een kroeg. Na een gezellige, lange avond besloten ze hun krachten te bundelen. Deze onverwachte ontmoeting leidde tot de nieuwe vriendschap tussen whiskey en bier.

De samenwerking tussen Fransiscan Well Brewery en Jameson in Ierland bleef niet bij enkel een verrassend bier. De vaten die gebruikt werden voor het bier zijn geretourneerd aan de distilleerderij. Vervolgens heeft Jameson hier een batch Jameson Irish Whiskey op gerijpt met Jameson Caskmates als resultaat. Een typische Irish Whiskey met subtiele tonen van butterscotch, melkchocolade en koffie.

Jameson Caskmates is in Nederland vanaf heden exclusief en in beperkte oplage beschikbaar bij Gall & Gall.

Fotografie: Tony Perez / www.mrperezident.com
Video: Edwin van der Sande / www.edwinvandersande.com

Over Jameson Irish Whiskey
In 1780 legde John Jameson in Dublin de basis voor zijn whiskey, wat uitgegroeid is tot ’s werelds meeste favoriete Ierse whiskey. Om de meest verfijnde whiskey te kunnen produceren, moedige hij boeren aan om de beste kwaliteit gerst te verbouwen. Er werd geïnvesteerd in de beste vaten en zijn werknemers behoorden tot de best betaalden uit de regio. De drievoudige distillatie en de combinatie van pure pot still whiskey met grain whiskey maken Jameson Irish Whiskey uitzonderlijk zacht. De rokerige smaak ontbreekt omdat er niet op turf gestookt wordt. Voor meer informatie zie:http://www.jamesonwhiskey.com

Over Pernod Ricard
Pernod Ricard is een van de mondiale marktleiders in wijn en gedistilleerd met een geconsolideerde omzet van €7.945 miljoen in 2013/14. De groep is in 1975 ontstaan door een fusie tussen Ricard en Pernod en heeft sindsdien een aanhoudende groei doorgemaakt, deels gebaseerd op organische groei en deels op acquisities: Seagram (2001), Allied Domecq (2005) en Vin & Spirit (2008). Pernod Ricard beschikt over een van de meest prestigieuze merkportfolio’s in de branche en heeft ca. 18.000 werknemers. De bedrijfsvoering vindt gedecentraliseerd plaats, met 6 ‘Brand Companies’ en 80 ‘Market Companies’ die gevestigd zijn in de belangrijkste markten. Pernod Ricard hecht veel waarde aan een beleid gericht op duurzame ontwikkeling en stimuleert verantwoorde alcoholconsumptie. De strategie en ambitie van Pernod Ricard zijn gebaseerd op 3 kernwaarden voor verdere groei: ondernemersgeest, wederzijds vertrouwen en een sterk gevoel voor ethiek. Pernod Ricard is genoteerd aan de NYSE Euronext exchange (Ticker: RI; ISIN code: FR0000120693) en is onderdeel van de CAC 40 index, (aandelenindex van de 40 belangrijkste bedrijven aan de Franse beurs).

Share

© 2021 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes