Rutte scoort wereldwijd met nieuwe Celery Gin

(Ingezonden bericht)

Rutte ginHet is zonder twijfel de populairste mix van deze tijd: Gin & Tonic. Een bijzonder goed moment voor Rutte om haar gin naar traditioneel recept weer terug te brengen naar de Nederlandse bars en huishoudens.

Het originele recept van eerdere generaties werd opgeduikeld en in een nieuw fris jasje gestoken in de oude stokerij in Dordrecht. Hier wordt dagelijks op dezelfde wijze gestookt zoals Simon Rutte dat ook in 1872 al deed.

De Celery Gin wordt door kenners omschreven als een exclusieve dry gin met een lichte citrusachtige smaak en frisse hints van selderij.

Rutte: expertise en vakmanschap
Rutte staat al sinds 1872 bekend om het experimenteren en distilleren van bijzondere, exotische kruiden en specerijen. Het vertrouwde vakmanschap van het familiebedrijf vindt men vandaag de dag nog steeds terug in de jenevers, gins en likeuren. Vanuit het kleine laboratorium in het historische pand in Dordrecht werd de basis gelegd voor de Celery Gin, gedistilleerd met botanicals als selderij, koriander, sinaasappelschil en kardemom.

Celery Gin wint prestigieuze prijs
Tijdens de jaarlijkse beurs van de Wine & Spirits Wholesalers of America won de Dordtse jeneverstokerij eind 2015 dubbel goud met de Rutte Celery Gin. Hierna werd de gin al snel op de Nederlandse markt geïntroduceerd.

Mark De Witte, CEO De Kuyper Royal Distillers, vertelt: “ Net als in de VS richten we ons in Nederland op een exclusief segment en een doelgroep van mensen tussen de 25 en 35 jaar oud. Met onze jarenlange kennis hebben we een oud recept in een nieuw jasje weten te steken wat resulteert in de Celery Gin. Er staan tegenwoordig wel 20 verschillende gins op de back bars en in slijterijen, maar volgens vooraanstaande bartenders verdienen we met deze gin zeker onze plek hiertussen’’.

Share

Comments are closed

© 2023 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes