Licor 43 Orochata, het geheim van Zuid-Spanje

(Ingezonden bericht)

Licor 43Het Spaanse familiebedrijf Diego Zamora, dat ons in de jaren zestig kennis liet maken met Licor 43 Original, brengt ons nu een nieuwe likeur: Licor 43 Orochata. Het is geïnspireerd op de verfrissende, regionale specialiteit horchata gemaakt van aardamandelmelk.

De lichte, zijdezachte nieuwkomer heeft een verrassende, mediterrane smaak van Licor 43 Original, kaneel en citrus. Licor 43 Orochata is vanaf medio augustus in Nederland verkrijgbaar.

Het gouden geheim uit Zuid-Spanje

Horchata is een shake-achtige drank gemaakt van aardamandelen, water en suiker dat in het zuiden van Spanje erg populair is. Aardamandelen zijn van nature zoet en hebben een nootachtige smaak. Toch zijn het geen noten, maar knolletjes (van de Cyperus Esculentus plant) die onder de grond groeien. Horchata is onlosmakelijk onderdeel van de Zuid-Spaanse cultuur, waardoor de keuze voor horchata als inspiratiebron voor een nieuwe Licor 43 likeur snel was gemaakt.

Achter de naam van de nieuwe likeur gaat een mooie legende schuil. Bij een bezoek aan Valencia kreeg koning van Aragon Jaime I een glas horchata aangeboden door een jong meisje. Op de vraag wat het was, antwoordde zij “het is aardamandelmelk” (leche de chufa), waarop de koning reageerde: “Dit is geen melk, dit is goud, lief meisje!” (oro=goud; xata=lief meisje), en zo is de naam Licor 43 Orochata ontstaan.

Lichte en zijdezachte likeur

Licor 43 Orochata biedt een unieke smaakbeleving. Deze zijdezachte likeur heeft een plantaardige basis waardoor het een lichte likeur is. Daarnaast brengt de toevoeging van Licor 43 Original kruidige, mediterrane tonen in de smaak terug. Anders dan klassieke creamlikeuren, die ervaren kunnen worden als zwaar en lobbig, is Licor 43 Orochata licht en laat het geen ‘laagje’ achter op de tong.

Met deze innovatieve samenstelling brengt Licor 43 een geheel nieuwe drank in de likeurencategorie. Door haar lichte karakter is Licor 43 Orochata een ideaal aperitief. Het advies is om Licor 43 Orochata voor gebruik een paar uur in de koelkast te zetten. Voor serveren dient de fles geschud te worden, waarna het puur met ijs geschonken kan worden.

One brand, two expressions

Licor 43 Original is de meest gedronken likeur in Nederland. Sinds de familie Zamora meer dan vijftig jaar geleden hun beroemde Licor 43 Original ontwikkelde, hebben zij zich volledig toegelegd op het perfectioneren van de drank en het bewaken van de familietraditie die Licor 43 Original zo duidelijk kenmerkt. Nu introduceren zij het allereerste zusje: Licor 43 Orochata, waarmee zij de typisch Spaanse Pura Pasiónmet de wereld delen.

Roderick Verplanken, marketeer bij Maxxium Nederland B.V.: “Dit is de eerste innovatie in Licor 43’s geschiedenis. Met deze zijdezachte likeur brengen we iets vernieuwends op de markt. We bieden de consument een likeur die niet zwaar is, maar licht, zacht en makkelijk te drinken.”

De likeur is verpakt in een mooie, parelmoeren, gecoate fles versierd met een door een Spaanse kunstenaar ontworpen mozaïek design. Vanaf medio augustus is Licor 43 Orochata breed verkrijgbaar bij Nederlandse slijterijen, groothandels en horeca. De adviesprijs bedraagt €18,99 voor een fles van 0,7L en €26,99 voor een fles van 1L. Het heeft een alcoholpercentage van 16%.

Share

Comments are closed

© 2023 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes