Just bloody good dinky-di Kimberley Spirit to enjoy around the table

Australische rumHeftig spul dit. Zo uit het vat, onverdund. Vandaar het alcoholpercentage van 67%.

Afkomstig uit Ord River Valley in het uiterst noordelijke puntje van West-Australië.

Serieuze rum mogen we dit wel noemen. Niet alleen omdat het op vatsterkte wordt gebotteld uit één goed gelukt houten vat, maar ook omdat de rum van The Hoochery Distillery sinds 2009 niet meer van molasse wordt gemaakt (een restproduct van rietsuikerproductie), maar van vers geperst suikerriet van de eigen plantage.

Daar was een simpele reden voor: de lokale sugar cane fabriek ging dicht, dus er was geen molasse meer te krijgen.

Raymond (Spike) Dessert III – zoals de niet van zijn Australische cowboyhoed te scheiden eigenaar wordt genoemd op de website – ging suikerriet verbouwen en importeerde een suikerrietpers uit Colombia.

Rhum Agricole noemen ze deze van suikerriet gestookte rumsoort op de Caraïbische eilanden, wat om die reden als de beste rum ter wereld wordt beschouwd.

Bijzonder heftig dus, maar wel bijzonder, eerlijk, authentiek en goed. Als je on-Australisch kleine slokjes neemt is het nog lekker ook. Mooie, spannende geur en een smaak met stevige houtaroma’s.

Verder geen flauwekul. Daar doen ze niet aan Down Under.

Cowboy Spike meldt op de website: “With the Hoochery you get no gimmicks and no fancy label, just bloody good dinky-di Kimberley Spirit to enjoy around the table!”

PS
Voor zover ik weet niet te koop in Nederland…

Share

Comments are closed

© 2023 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes