LFE nieuwe importeur Zuid-Afrikaanse Bellingham

(Ingezonden bericht)

Bellingham

Bellingham

Per 1 september 2016 is LFE de nieuwe Nederlandse importeur en distributeur van het gerenommeerde Zuid-Afrikaanse wijnhuis Bellingham, dat eigendom is van DGB, één van Zuid-Afrika’s belangrijkste wijnproducenten.

Het merk Bellingham omvat internationaal succesvolle lijnen als The Bernard Series, Bellingham Homestead, Bellingham Tree Series en de Innovation Serie.

Maarten van den Dungen, Export Manager van DGB zegt: “Na een jarenlange samenwerking met Vos & Partners en Intercaves moest DGB op zoek naar een nieuwe importeur. Bellingham is voor ons een iconisch en erg belangrijk merk. We hebben dan ook een grondige selectie gemaakt van Nederlandse importeurs. Voor ons was LFE de meest logische keuze. LFE is de afgelopen jaren hard gegroeid in het out-of-home kanaal. Ze investeerde in een sterk team met kennis en passie, ontwikkelde een doordachte en inventieve route-to-market en heeft een innovatieve en onconventionele marketingaanpak. Wij vinden dat onze ambities met het merk Bellingham perfect aansluiten bij de ambities van LFE”.

Marcel Kerkmeester, Algemeen Directeur van LFE, voegt daaraan toe: “Wij zijn erg blij om een prachtig merk als Bellingham toe te mogen voegen aan ons assortiment. Bellinghams wijnen zijn stuk voor stuk schitterend. De award-winning Bernard Series heeft een wereldwijde reputatie en de nieuwe Homestead serie is uniek in haar regiospecificiteit. Een nieuw kroonjuweel in ons assortiment dat wij een stevige plek in de Nederlandse markt gaan geven!”.

De komende weken zullen DGB en LFE samen het distributiemodel voor Bellingham in detail vorm gaan geven, binnen de strategische kaders van het merk. Daarbij zorgen zij dat het merk binnenkort weer volop verkrijgbaar is in de horeca en de vakhandel.

DGB (‘Douglas Green Bellingham’) is één van Zuid-Afrika’s belangrijkste wijnproducenten. Met een productie van zo’n 43 miljoen flessen verdeeld over de diverse merken, waarvan 60% in export, is het bedrijf al jaren toonaangevend in de internationale wijnwereld. DGB(Pty)Ltd is officieel opgericht in 1990, maar de echte roots gaan al meer dan 300 jaar terug toen de wijnbedrijven Bellingham en Boschendal ontstonden in de Zuid-Afrikaanse Kaap. Vandaag de dag is DGB een van Zuid Afrika’s grootste onafhankelijke producenten en distributeurs van wijn en gedistilleerd.

Wat DGB uniek maakt ten opzichte van de rest is de onophoudelijke capaciteit om beter te worden in wat ze doet naar mate ze groeit. De combinatie van ervaring, talent en energie van de mensen binnen DGB is duidelijk zichtbaar in de vele succesvolle merken wereldwijd.

Bellingham heette oorspronkelijk Bellinchamp, ‘mooie velden’. Al in 1693 plantte de Nederlander Gerrit Janz van Vuuren en zijn Franse Hugenoten-vrouw de eerste 1000 wijnstokken. De eeuwen daarna hebben hier vele families gewoond en wijn gemaakt.

De echte omwenteling kwam echter in 1943 toen Bernard en Fredagh Podlashuk het ietwat verwaarloosde landhuis kochten en de Homestead, de tuinen en de wijngaarden restaureerden. Sindsdien behoort Bellingham tot een van meest succesvolle en innovatieve wijnbedrijven van Zuid-Afrika.

LFE is opgericht in 1968 en één van Nederlands grootste wijnimporteurs, met een afzet van ruim 30 miljoen flessen per jaar en ruim 60 enthousiaste medewerkers. Haar afnemers zijn zeer divers, van grote supermarktorganisaties tot horeca en vakhandel. LFE werkt aan partnerschappen voor de lange termijn onder het motto ‘Building Winning Wines Together’.

Share

You must be logged in to post a comment Login

© 2020 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes