Nieuw: Bacardi Carta Fuego

FUEGOFlavo(u)ring, ofwel het aromatiseren van spirits en andere dranken, leek zijn hoogtepunt te hebben bereikt tijdens de hoogtijdagen van de ontelbare wodka-varianten die met allerlei smaakjes werden versierd en opgesmukt. De toen zo succesvolle trend is echter helemaal terug. Dit keer in bijna alle drankcategorieën.

In de vorm van wijn met fruitsmaakjes bijvoorbeeld. Mango, bessen, perzik, enzovoort, voor elk wat wils. Meestal hebben ze een meer of minder doordrinkbaar alcoholgehalte in de buurt van de 4 tot 10 procent. Noem het ready made wijncocktails, ook al is de wijnsmaak ver te zoeken. Het zijn drankjes die een eigen publiek vinden. Wijnliefhebbers raken het niet aan.

Een paar jaar geleden kwam Jack Daniëls met een whiskey met honing op de markt. Voorheen waren whiskylikeuren een zeldzaamheid. Lange tijd was Drambuie, gemaakt op basis van Schotse whisky, de enige. Whisk(e)y met toegevoegde smaakjes is inmiddels geen bijzonderheid meer. Ook dit zijn varianten die mensen die zich als whiskyliefhebber beschouwen niet snel zullen verleiden.

Ook opvallend trouwens: Jacob’s Creek (een wijnmerk uit Australië) komt met wijn die is gerijpt op oude whiskyvaten, net zoals whisky soms rijpt op oude sherry- of portvaten.

De nieuwste gearomatiseerde rum van Bacardi heet Carta Fuego. Een rumlikeur, want behoorlijk zoet. Ook deze variant is er een die je niet zozeer in de rumcategorie moet plaatsen, eerder in het marktsegment van het zaterdagavondleven met zijn longdrinks, mixjes, shots en af en toe een energy drink om bij te tanken.

De vlammend rode Bacardi Carta Fuego ziet eruit als te heet om aan te pakken en is bedoeld als shot of als mixdrank met cola. Tip van de producent: maak het nog heter met een druppeltje tabasco.

Het is mij te zoet en te limonaderig. Ik proef vanille, karamel en een vurige peperigheid. That’s it. Ik word er niet warm van. Gewoon de zoveelste likeur. Niet mijn ding, maar ik behoor dan ook niet de doelgroep.

Share

Comments are closed

© 2022 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes