Lekkere Argentijnse Viognier

PampasViognierPampas del Sur was bijna tien jaar geleden een van de bekendste en best verkochte slobberwijnen van Nederland. Als ik me niet vergis bestaat deze Argentijnse wijn nog steeds en is hij nog net zo populair bij de slobberaars als tien jaar geleden.

Deze Pampas del Sur van het eerste uur werd en wordt gemaakt een bonte mengeling blauwe druivenrassen. Tien jaar geleden zat er onder andere sangiovese, malbec, bonarda en tempranillo in. Hij ging destijds voor € 1,99 gretig over de lopende kassaband van Dirk van den Broek.

Pampas del Sur is een merk van het grote Chileense wijnbedrijf Concha y Toro, dat wijn maakt in Chili en Argentinië in alle prijsklassen. Bij Albert Heijn is bijvoorbeeld het merk Casillero del Diablo van dit wijnhuis heel bekend en succesvol.

Nieuwe op de Nederlandse markt is Pampas del Sur Vineyard’s Expression. Dat klinkt iets exclusiever en dat is hij ook. Ietsje hoor, want hij ligt voor een bescheiden prijs van € 4,99 in de winkels van Dirck III en Dirk van den Broek. De prijs- en kwaliteitsklasse is te vergelijken met die van Casillero del Diablo van Appie.

Ik proefde de Merlot en de Viognier en de laatste vind ik erg lekker. Geurt naar tropisch fruit en kruidige bloemen. Smaakt naar sappige perziken, gember en wat onbestemde peperige kruidigheid. De droge bitterfrisse nasmaak is wat aan de korte kant, maar de wijn is lekker vol en stevig terwijl hij toch opwekkend fris blijft. Probeer hem maar eens. Viognier is lekker bij pittige gerechten.

Pampas del Sur Vineyard’s Expression Viognier, Dirck III en Dirk van den Broek, € 4,99.

Share

Comments are closed

© 2023 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes