Nieuw-Zeeland investeert in wijn met minder alcohol

(Ingezonden bericht)

Nieuw-Zeelandse wijnHet groeiende wijnland Nieuw-Zeeland streeft er naar om in de toekomst ’s werelds grootste wijnproducent te worden op het gebied van de zogenoemde ‘lifestyle’ wijnen. Deze ‘lifestyle’ wijnen zijn van hoge kwaliteit maar hebben een lager alcoholpercentage en bevatten bovendien minder calorieën.

Om dit doel te bereiken gaat de Nieuw-Zeelandse wijnindustrie samenwerken met het ministerie van Algemene Zaken van het land. In dit zogenaamde Primary Growth Partnership (PGP) zal een nieuw toonaangevend onderzoeksprogramma opgezet worden. Dit programma wordt het grootste onderzoeks- en ontwikkelingsproject dat ooit door de Nieuw-Zeelandse wijnindustrie is geïnitieerd.

Justine Gilliland, voorzitter van het Primary Growth Partnership voor het ministerie van Algemene Zaken vertelt meer over het programma: “Wij zijn zeer enthousiast over dit nieuwe programma en hopen dat het zal leiden tot nieuwe innovaties in de wijnindustrie. Daarnaast zou het geweldig zijn om de reputatie en het onderscheidend vermogen van Nieuw-Zeeland als leverancier van een aantal van de beste wijnen ter wereld te versterken. Dit is het eerste wijnbouw programma dat tot stand is gekomen dankzij de PGP, en het is meteen een hele spannende fase van het hele PGP programma”.

Met behulp van dit programma zullen er een aantal middelen ontwikkeld worden voor de wijnindustrie die ervoor zorgen dat Nieuw-Zeeland op korte termijn kan voldoen aan de snel groeiende vraag naar wijnen met een lager alcoholpercentage en minder calorieën maar die wel van uitstekende kwaliteit zijn.

Investering

In totaal is er ruim 16 miljoen dollar beschikbaar voor de uitvoering van dit nieuwe programma, waarvan 8 miljoen beschikbaar is gesteld door het ministerie van Algemene Zaken. “Deze zogenoemde ‘lifestyle’ wijnen sluiten aan bij de wensen en behoeften van de consument. De wijnen worden ontwikkeld met behulp van nieuwe, natuurlijke technieken die de groei van de druiven bevorderen. Deze nieuwe technieken zullen in de gehele productie van de Nieuw-Zeelandse wijnindustrie gebruikt gaan worden”, verklaarde Philip Gregan, CEO van New Zealand Winegrowers.

“Ons onderscheidend vermogen wordt behaald door de productie van premium wijnen die op een natuurlijke wijze geproduceerd worden met behulp van duurzame wijnbouwtechnieken en inheemse gistsoorten. Deze werkwijzen zijn het belangrijkste verschil in vergelijking met andere wijnproducties. Dit nieuwe programma zal zichtbare resultaten geven die van invloed zijn op zowel de wijnindustrie als de totale economie in Nieuw-Zeeland”, aldus Gregan.

Deelnemende organisaties en producenten:
MPI, New Zealand Winegrowers, Pask Winery, Constellation NZ, Forrest, Giesen Wines, Indevin Partners NZ, Lawsons Dry Hills, Lion, Moana Park Winery, Mount Riley Wines, Mud House Wine Group, Pernod Ricard NZ, Spy Valley Wines, Villa Maria Estate, Whitehaven Wine Company, Yealands Estate Wines.

Over New Zealand Wine

New Zealand Winegrowers Association (NZW) is de nationale organisatie voor druiven uit Nieuw-Zeeland en de wijnsector. Het is een beroepsorganisatie gefinancierd door leden. De organisatie heeft op dit moment ongeveer 1000 telers leden en 700 wijnmakerij leden. NZW voert een breed scala aan taken uit ten behoeve van de druif en de wijn-sector inclusief juridische ondersteuning op regionaal, lokaal en internationaal niveau, het verstrekken van een wereldwijd marketing platform voor Nieuw-Zeelandse wijn en het organiseren van sectorbrede evenementen zoals de Bragato Conferentie en Awards en de Air New Zealand Wine Awards. www.nzwine.com

Share

Comments are closed

© 2023 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes