Kathleen (Bourgueil) zoekt een importeur

De MiniereEen van de aangenaamste verrassingen tijdens de laatste France-Vins wijnbeurs in Amsterdam vond ik de wijnen van Château de Minière uit Ingrandes-de-Touraine (Bourgeuil, Loire-vallei).

Sinds 2010 is het Belgische echtpaar Sigurd en Kathleen Mareels-Van den Berghe de eigenaar van het domein. De wijn die me direct over de streep trok was de houtvrije Château de Minière 2010.

Voor mij hoeft houtrijping niet bij cabernet franc uit de Loire. De knisperend frisse en kruidige fruitigheid van de druif is juist zo aantrekkelijk.

Het is niet voor het eerst dat ik de ‘eenvoudigste’ cuvée van cabernet franc in Chinon of Bourgeuil de lekkerste vind.

Niettemin zijn de houtgerijpte wijnen Rouge de Minière 2011 (1 jaar gelagerd op tweedehands barriques) en de Vignes Centenaires de Minière 2009 (van 100 jaar oude stokken, 2 jaar houtrijping) prima wijnen en zeker niet ‘overoaked’. Ik vond de eerste eenvoudigweg het beste in balans, alles klopt aan Château de Minière 2010. De perfecte huiswijn.

Voorts maakt het wijnhuis onder andere nog een verrassend lekkere rosébubbel volgens de methode ancestrale (zoals een Clairette de Die of Moscato d’Asti, maar dan niet zoet).

Château de Minière heeft een importeur in Brussel. Kathleen zoekt een importeur in Nederland.

Share

Comments are closed

© 2023 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes