Supermarktwijntip

Caves Saint-Pierre Côte du RhôneZeer oké voor € 4,19 euro. (Zijn we al gewend aan die malle bedragen die we aan de 21% btw te danken hebben? Ooit was alles nog véél goedkoper, bijvoorbeeld € 3,99.)

Deze Caves Saint-Pierre, Côtes du Rhône 2011 komt van de DekaMarkt. Dat betekent dat-ie mogelijk ook bij die andere supermarkten van SuperUnie te koop kan zijn (o.a. Coop, Dirk, Hoogvliet, Jumbo, Spar en Vomar).

Goedkoop is niet per se duurkoop. Soms is het gewoon best een goede koop. Verwacht geen spektakel hè, dat gaat niet voor zo’n prijs. Bovengemiddeld goed in zijn soort, zo moet je het zien. Ik durf te zeggen dat niet meer dan 5% van de wijn in deze prijsklasse van dit niveau is.

Wie maakt zo’n wijn, vraag je je dan af. Een grote speler op de markt, blijkt. Namelijk Skalli Family Wines (www.skalli.com). Skalli maakt wijn in diverse prijsklassen in Zuid-Frankrijk (Rhône, Provence, Corsica en Languedoc) en in Californië. Merkwijnen, prestigewijnen en supermarktwijnen. Caves Saint-Pierre is maar een van de vele merken.

Mijn beeld van Skalli strookte niet met de werkelijkheid, besef ik nu. Een aangename Côtes du Rhône voor vier euro is het laatste wat ik van Skalli had verwacht. De naam Skalli had voor mij een beetje de weerklank van te dure horloges en te veel pretenties. De coltrui van Robert Skalli (zie www.robertskalli.com) zie ik nu voor het eerst, maar die past in dat beeld. Ik stelde me Skalli min of meer voor als de ultieme benchmarkwijn voor het programma Business Class van Harry Mens.

Ik vrees dat ik nu Robert Skalli, Harry Mens, iedereen die ooit met de beste bedoelingen heeft opgetreden in het programma Business Class én de uitvinder van de coltrui heb beledigd.

Drink deze Caves Saint-Pierre vooral goed gekoeld, anders maakt de 14,5% alcohol (die krijg je er ook nog eens bij voor die prijs) hem net iets te branderig.

Share

Comments are closed

© 2021 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes