Nieuwe Bols Corenwyn: ‘De Wassende Maen’

(Ingezonden bericht)

Bols Corenwyn VOCNa De Drie Papegaaien, komt Lucas Bols met de tweede editie van de driedelige gelimiteerde Corenwyn VOC-collectie: De Wassende Maen.

De meesterdistillateur van ’s werelds oudste gedistilleerd merk is er in geslaagd een verrassende Corenwyn te creëren die perfect aansluit bij zijn voorganger. Dankzij het kruidige en subtiele houtkarakter zal het menig whiskyliefhebber aanspreken.

De Wassende Maen, vernoemd naar het gelijknamige VOC-commandoschip, is een unieke blend van kardemom en nootmuskaat in combinatie met de karakteristieke, warme houttonen van Bols Corenwyn.

De Bols Corenwyn VOC-collectie dankt zijn krachtige, kruidige en toch zachte karakter aan een uitgekiende lagering van verschillende blends op diverse eikenhouten vaten, in harmonie gebracht met een zorgvuldig samengesteld distillaat van de door de VOC geïmporteerde fijne specerijen.

De jarenlange rijping in eikenhouten vaten komt overeen met de totstandkoming van single malt whisky, waardoor het een vergelijkbare en gebalanceerde smaak heeft.

Paradijskorrels

De Corenwyn VOC-collectie is geïnspireerd op de rijke historie van de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC). Het commandoschip De Wassende Maen (1660-1668) voer driemaal om Kaap de Goede Hoop naar ‘de Oost’ waar het werd ingezet op de vele handelsroutes in Azië. Het vervoerde onder meer kardemom van de Indonesische Banda-eilanden en nootmuskaat uit het Indiase Kerala, specerijen die een belangrijke rol spelen in het kruidendistillaat van De Wassende Maen Corenwyn.

De zaden van de destijds zeldzame kardemomplant hadden als bijnaam ‘paradijskorrels’. Toevalligerwijs is ‘Het Paradijs’ van Lucas Bols de plek waar de Corenwyn in vaten ligt te rijpen en waar de nootmuskaat en kardemom aan het distillaat zijn toegevoegd.

Lucas Bols en de VOC

Lucas Bols en de VOC zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Bols begon in 1575, ruim 25 jaar voor de oprichting van de VOC, met het distilleren van likeuren en jenevers. Gedurende de hoogtijdagen van de VOC was Bols groot aandeelhouder en stond garant voor een stevige afname van exotische kruiden en specerijen die de schepen mee terug namen van hun reis naar ‘de Oost’. Lucas Bols was decennia lang exclusief leverancier van likeuren en jenevers aan de VOC die het op haar beurt verspreidde in de overzeese gebieden.

De gelimiteerde Bols Corenwyn De Wassende Maen (38%, 2 jaar gelagerd) is verkrijgbaar bij geselecteerde slijterijen voor een adviesprijs van € 29,95 (1 liter)

Over Bols Corenwyn

Bols Corenwyn is een superieur authentiek Nederlands product. De karakteristieke houttonen, verkregen door jarenlange rijping op zowel Limousin als Bourbon eikenhouten vaten, kenmerken de range van Bols Corenwyn. Daarbij heeft elke variant in de range zijn eigen karakter. De traditionele Bols Corenwyn is twee jaar gelagerd op Limousin eikenhouten vat en heeft een licht goudgele kleur en een duidelijke moutsmaak met een krachtige afdronk. De Corenwyn 4 is vier jaar gelagerd op Limousin eikenhouten vat en heeft een rijkere gouden kleur en een amandel- en karamelsmaak met een zachte licht bittere afdronk. De Corenwyn 6 is zes jaar gelagerd op deels Limousin en deels Bourbon eikenhouten vaten en heeft een warme donkere gouden kleur en een licht zoete vanille-achtige smaak met een zachte lange afdronk.

Share

Comments are closed

© 2023 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes