Nieuw keurmerk voor Caribische rum

(Ingezonden bericht)

image001WIRSPA lanceert nieuwe internationale campagne ter ondersteuning van Authentic Caribbean Rum-keurmerk

 · Nieuwe campagne richt zich op kennis en bekendheid van het Authentic Caribbean Rum-keurmerk (ACR) in Europa, Noord-Amerika en andere landen in periode van 2013 tot 2015.

· Aanwezigheid op Bar Convent Berlin 2013 is eerste stap naar lancering op nieuwe, internationale markten.

· Erkende drankexperts in Authentic Caribbean Rum International Panel.

The West Indies Rum & Spirits Producers’ Association Inc. (WIRSPA*) start een nieuwe, internationale campagne om bekendheid te creëren van zijn Authentic Caribbean Rum-keurmerk. Dit merk staat symbool voor de authenticiteit, herkomst en kwaliteit van rum geproduceerd in vijftien Caribische landen. Deze landen zijn overeengekomen zich te houden aan kwaliteitscontroles en productiestandaarden.

Onderdeel van de lancering van deze nieuwe campagne is de aanwezigheid van het ACR-keurmerk op de jaarlijkse bar- en drankenbeurs Bar Convent Berlin 2013. Hier presenteert WIRSPA nieuwe internationale activiteiten en educatieve programma’s voor vakmensen, die daar het uitgebreide assortiment ACR-rum kunnen proeven.

Als onderdeel van een grote educatieve campagne in Europa, de Verenigde Staten, Canada en andere internationale markten heeft het ACR-keurmerk zijn eerste internationale panel benoemd. Dit is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en aanbieden van een internationaal trainingsprogramma om vakmensen te leren over de diversiteit, kwaliteit en veelzijdigheid van rum die valt onder het Authentic Caribbean Rum-keurmerk.

Het panel bestaat uit de volgende professionals op het gebied van gedistilleerd:
· Bastian Heuser: barkeeper, drankenconsultant en freelance schrijver voor Mixology Magazine. Daarnaast medeoprichter en managing director van Bar Convent Berlin
· Gegoire Erchoff: twintig jaar barkeepervaring in Frankrijk, Miami en New York.
· Andrew Nicholls: wereldberoemde cocktailmixer, presentator bij Sipped.tv en medeoprichter van Barchaeology.
· Daniele Biondi: oprichter en CEO van Rum Club Italiano en consultant gedistilleerd.
· Miguel Figueredo: schrijver, consultant en barkeeper met ervaring in Spanje, Duitsland, New York, Puerto Rico en de Dominicaanse Republiek.
· Amit Sood: ervaren barkeeper met brede, internationale ervaring in het opleiden van barkeepers en in consultancy. Tegenwoordig hoofd van professional training bij Shaker in Londen.

“Ik ben verheugd dat we deze geweldige serie rums kunnen blijven ondersteunen”, zegt Neil Morris, Head of Marketing bij WIRSPA. “Er is een grote diversiteit aan kwaliteitsrum van ACP Caribbean**, dus het is voor ons een spannende taak om het Authentic Caribbean Rum-keurmerk te promoten en de boodschap over te brengen op internationale professionals.”

Een consortium van Europese bureaus – onder leiding van apple tree communications – ontwikkelt en implementeert de campagne. Het Caribbean Forum of ACP States* gunde de opdracht na een formeel tenderproces. LVTPR geeft leiding aan de campagne in de Benelux, die diverse activiteiten omvat, zoals training, events en pr.

WIRSPA vertegenwoordigt dertien onafhankelijke landen die Authentic Caribbean Rum produceren: Antigua en Barbuda, Barbados, Belize, Dominica, Dominicaanse Republiek, Grenada, Guyana, Haïti, Jamaica, St. Lucia, St. Vincent en de Grenadines, Suriname en Trinidad & Tobago.

** ACP staat voor ‘Africa, Caribbean & Pacific’. De ACP Caribbean-staten zijn landen die in 1975 de Lomé Convention ondertekenden. Deze is vervangen door de Cotonou Agreement in juni 2000. De landen zijn: Antigua & Barbuda, De Bahama’s, Barbados, Belize, Dominica, Dominicaanse Republiek, Grenada, Guyana, Haïti, Jamaica, St Kitts-Nevis, St. Lucia, St. Vincent en de Grenadines, Suriname en Trinidad & Tobago.

Over het ACR-keurmerk

Het Authentic Caribbean Rum-keurmerk (ACR) is ontwikkeld als symbool van authenticiteit, herkomst en kwaliteit van rum binnen het WIRSPA-assortiment. Met een groter gebruik van het keurmerk, neemt ook de herkenbaarheid van ACR-merken toe voor klanten en consumenten. Op korte termijn wordt het merk gebruikt om de ontwikkeling van Authentic Caribbean Rum te promoten als een aparte sector binnen de drankenindustrie.

Producten kwalificeren zich voor het keurmerk door te voldoen aan een aantal criteria en reglementen:
1.     De licentieovereenkomst van het merk – uitgegeven en gecontroleerd door WIRSPA.
2.     De ACR Marque-gebruikersovereenkomst en de ACRM Visual Identity Guidelines.
3.     CARIFORUM-kwaliteitsstandaarden en labelreglementen.
4.     Alle regelementen in de verkoopmarkten (Europese Unie, Verenigde Staten, etc.).

Bedrijven die op dit moment een licentie hebben:
Angostura Limited, Antigua Distillery Limited, Barceló, Brugal, Demerara Distillers Limited, Grenada Distillers Limited, J Wray & Nephew Ltd, Mount Gay Distilleries Ltd, National Rums of Jamaica, RL Seale, Societé du Rhum Barbancourt, St. Lucia Distillers Limited, St. Nicholas Abbey, St. Vincent Distillery, The Rum Refinery of Mount Gay Limited, West Indies Rum Distillery Ltd.

Naleving wordt bepaald op basis van de Authentic Caribbean Rum Marque Licence Agreement en een fysieke audit van organisaties door een gekwalificeerde, onafhankelijke taxateur.

Meer informatie is te vinden op www.acr-rum.com

Over WIRSPA

The West Indies Rum & Spirits Producers’ Association Inc. (WIRSPA) is een associatie van distillateurs uit de ACP Caribbean*. De huidige voorzitter is Dr. Frank Ward uit Barbados. WIRSPA vertegenwoordigt dertien onafhankelijke landen die Authentic Caribbean Rums produceren: Antigua & Barbuda, De Bahama’s, Barbados, Belize, Dominica, Dominicaanse Republiek, Grenada, Guyana, Haïti, Jamaica, St Kitts-Nevis, St. Lucia, St. Vincent en de Grenadines, Suriname en Trinidad & Tobago.

Share

Comments are closed

© 2021 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes