Wijnopleidingen toegankelijker

(Ingezonden bericht)

wijnboekjeRecentelijk werd door de gezamenlijke wijnsector het boekje “Ik weet wat van wijn” geïntroduceerd.

Met het handzame gidsje is de basis gelegd voor een opstartcursus wijnkennis. Het bevat elementaire informatie over wijn voor de beginnende wijngeïnteresseerde.

Met name voor een startende horecamedewerker of aankomende medewerkers in de slijterij, wijnhandelaar of supermarkt is deze basiskennis van belang.

Indien gewenst, kan men online examen doen en zelfs een diploma halen. Naast het gebruik als cursusmateriaal is het boekje ook goed inzetbaar als promotie of ter begeleiding van een wijnproeverij.

Alle facetten van wijn worden op praktische wijze in het lesboekje belicht: van wijnsoorten tot smaken, maar ook over de gezondheidsaspecten van wijn. Tenslotte kan men door middel van een zelftestje per hoofdstuk toetsen wat men heeft opgestoken.

Diverse wijnopleiders bieden de opstartcursus intussen in hun opleidingsprogramma aan. Ook kan men middels e-learning of een app aan de slag om het eerste wijndiploma te behalen. De cursus wordt afgerond met het SWEN basisexamen, dat online kan worden afgelegd.

De cursus is ontwikkeld op initiatief van de Commissie Wijnonderwijs. Deze commissie is opgericht door FHKN, partners in opleiding en examen, in samenwerking met het Productschap Wijn om de opleidingen in wijn inzichtelijker en toegankelijker te maken.

“Wij zagen dat het laagste niveau in het wijnonderwijs (SWEN 1) eigenlijk te moeilijk was voor de beginnende wijngeïnteresseerde. Daarom hebben we een laagdrempelig (cursus)boekje ontwikkeld, dat voor iedereen toegankelijk is” aldus Bram Moerman van de Commissie Wijnonderwijs.

Voor meer informatie: www.FHKN.nl.

Ik weet wat van wijn is online te bestellen op www.FHKN.nl à 3 euro (ex. verzendkosten). De app is (voorlopig gratis) verkrijgbaar in de appstore voor Apple en Android.

Share

Comments are closed

© 2023 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes