PLUS introduceert nieuwe serie verantwoorde huiswijnen

(Ingezonden bericht)

Biologische wijn plusPLUS introduceert een nieuwe serie Fairtrade en biologische wijnen onder het huismerk. Hiermee neemt PLUS een nieuwe stap bij de verduurzaming van het artikel huiswijn, dat een belangrijke plaats inneemt in het supermarktschap.

De huiswijnserie bestaat uit zes wijnen, die elk óf biologisch óf Fairtrade zijn. De twee nieuwe biologische wijnen zijn gemaakt van biologisch geteelde druiven. Dit betekent, dat zo min mogelijk gewasbeschermingsmiddelen worden gebruikt en zelfs helemaal geen kunstmest.

De vier nieuwe Fairtrade wijnen dragen het Fairtrade keurmerk. Dit garandeert dat de wijn tegen een eerlijke prijs is ingekocht en dat er lokale ontwikkelingsprojecten worden opgestart.

Kopers van PLUS Fairtrade huiswijn steunen niet alleen de wijnproducenten, maar ook hun werknemers, hun families en vaak zelfs de hele gemeenschap.

Alexandra Pouderoyen, wijninkoopster van PLUS: “Het is toch prachtig dat onze klanten door Fairtrade huiswijn te kopen hardwerkende boeren, hun werknemers en gezinnen kunnen helpen? En door biologische huiswijn te kopen dragen ze een steentje bij aan een beter milieu. Ook bij de samenstelling van het wijnassortiment proberen wij zoveel mogelijk verantwoorde keuzes te maken.”

PLUS beste Fairtrade én beste biologische supermarktketen

Uit de jaarlijkse EKO-tellingen van Milieudefensie is gebleken dat PLUS van alle retailers het grootste aanbod aan Fairtrade en biologische producten verkoopt. Op basis hiervan is PLUS in november 2012 door Milieudefensie uitgeroepen tot beste Fairtrade én beste biologische supermarktketen van Nederland. Uit recent onderzoek door onderzoeksbureau Nielsen is daarnaast gebleken, dat wijnkopende consumenten vinden dat PLUS de Beste Wijnafdeling van Nederland heeft.

Verkrijgbaarheid

De wijnen van de nieuwe serie komen zowel uit de nieuwe als de oude wijnwereld en zijn elk gemaakt van één bekend druivenras:

Sauvignon Blanc, Stellenbosch, Zuid-Afrika, Fairtrade 4,49 euro
Chardonnay, Central Valley, Chili, Fairtrade 4,49 euro
Merlot, Western Cape, Zuid-Afrika, Fairtrade 4,49 euro
Cabernet Sauvignon, Central Valley, Chili, Fairtrade 4,49 euro
Tempranillo, Vino de la Tierra de Castilla, Spanje, biologisch 4,49 euro
Syrah, Vin de France, Frankrijk, biologisch 4,49 euro

Share

You must be logged in to post a comment Login

© 2020 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes