Casa Silva wijnproducent van het jaar 2013

(Ingezonden bericht)

casa silvaWijnproducent Casa Silva uit Colchagua viert de bekroning Winery of the Year 2013, toegekend door de Association of Chilean Wine en Wines of Chile.

President van Casa Silva Mario Silva Cifuentes en CEO Mario Pablo Silva ontvingen de onderscheiding van René Araneda, president van Wines of Chile, en Luis Mayol, de Chileense Minister van Landbouw, op 28 november op een druk bezocht gala in Casas lo Matta.

Alle leden van de familie Silva en het Casa Silva-team waren aanwezig, evenals de overheidsinstanties en zelfs minister van Buitenlandse Zaken Alfredo Moreno en minister van Arbeid Juan Carlos Jobert.

De keuze voor de Winery of the Year wordt bepaald door een gedetailleerde analyse van een aantal criteria, waaronder internationale onderscheidingen, consistentie, streven naar duurzaamheid, ondersteunen van wijntoerisme, prestaties in export, merkimago en de bijdrage aan onderzoek en ontwikkeling.

Mario Pablo Silva sprak zichtbaar gelukkig een paar woorden van dank voor deze belangrijke prijs, waarbij hij wees op de liefde voor de regio Colchagua en het belang van familie bij Casa Silva. Hij vond het bijzonder om deze award te mogen ontvangen vanuit de wijnindustrie zelf, reden om er nog meer waarde aan te hechten.

casa silva

Mario Pablo Silva

Hij bedankte zijn team van Casa Silva, zijn familie en zijn voorouders en zei dat de prijs het bedrijf zal stimuleren om nog hogere doelen voor de komende jaren te stellen, “dat zal resulteren in de permanente zoektocht naar kwaliteitswijnen die een expressie zijn hun herkomst en hun eigen stijl en kenmerken hebben”.

Naast de kwaliteit van de wijnen, zijn er verschillende projecten die hebben bijgedragen aan Casa Silva’s onderscheiding. Zo groeit het aantal 100% gecertificeerd duurzame wijngaarden van Casa Silva in de Colchagua Valley continue, van het koele kustgebied Paredones tot aan de uitlopers van het Andes-gebergte. Tevens heeft het bedrijf in het zuiden van Chili een nieuwe appellatie gecreëerd: de Southern Region. Dankzij het Lago Ranco-project heeft Chileens Patagonië nu de meest zuidelijke wijngaarden van het land.

De grenzen van Casa Silva zijn niet alleen in hectare land uitgebreid, maar ook in de richting van onderzoek. Casa Silva startte haar eerste carmenère-kloningsproject, dat het bestaan van ten minste twee genetisch verschillende klonen reeds heeft aangetoond. Carmenère is niet alleen een kenmerkend druivenras voor Chili, maar ook voor Casa Silva: een ras dat grote erkenning heeft verdiend, met name voor hun wijnen afkomstig van de Los Lingues-wijngaard in de Andes-regio van de Colchagua Valley.

Casa Silva is 100% betrokken bij de Chileense wijnindustrie en draagt bij aan haar imago door zijn uitstekende toeristische voorzieningen, die niet alleen voor nationale en internationale bezoekers bedoeld zijn, maar ook om een scala aan andere recreatieve activiteiten aan te bieden, zoals het houden van seminars die ten goede komen aan de ontwikkeling van de Chileense wijn.

Share

Comments are closed

© 2021 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes