Lekkere Bordeaux voor 6 euro

Zomaar een lekkere Bordeaux voor zes euro, het schijnt toch te kunnen. Een beetje streng en groen (wijntaal voor onrijpe tannines) is ‘ie wel, maar dat kan best prettig zijn. Hij is sappig en fruitig genoeg om dat te kunnen hebben.

Nieuw bij C1000 en Jumbo. Wat mij betreft een uitstekende Bordeaux voor de prijs van € 5,99. Aan menig Crus Bourgeois uit het matige jaar 2008 heb ik minder prettige herinneringen.

Barton & Guestier is een gerenommeerd, commercieel wijnmerk met wijnen van de Loire tot de Provence. Het grootste deel van de productie is bedoeld voor de supermarktsector.

Ik kreeg meerdere wijnen toegestuurd van de importeur (Groupe LFE). Met de varietals Merlot en Cabernet Sauvignon uit de Languedoc heb ik een kennis blij gemaakt (‘Lekker man, die Merlot!’), terwijl ik zelf tijdens het afblussen van de gefruite knoflook in de koekenpan stiekem ook wel van de Sauvignon Blanc en de Chardonnay heb gesnoept, maar dat mag geen naam hebben. Technisch in orde, maar niet verfijnd en naar mijn smaak met net iets te veel restzoet.

Alleen de Bordeaux (oogstjaar 2010, 60% merlot, 40% merlot) maakt kans op vermelding op mijn boodschappenlijstje.

Share

Comments are closed

© 2021 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes