Vijftien nieuwe Liquoristen in Nederland

(Ingezonden bericht)

Gisteren vond de diploma-uitreiking plaats aan vijftien Liquoristen bij Bols Royal Distilleries in Zoetermeer.

Het diploma werd uitgereikt door cursusleider Jan Boekenoogen en Ron Andes, voorzitter van de Wijnacademie. Naast een diploma ontvingen de geslaagden een Liquoristenshaker van Screwpull.

In september was de opleiding al snel volgeboekt mede vanwege de nieuwe drank- en horecawet waarbij proeven bij de slijter wordt toegestaan. Maar ook de horeca heeft veel baat bij extra vakkennis om zich te onderscheiden. 

“Specialistische vakkennis is nu meer dan ooit van belang, of men in de horeca of in de slijterbranche werkt. De crisis en nieuwe wetgeving vraagt om specialisten die iets extra’s te bieden hebben”, aldus Andes.

Een goed voorbeeld is liquorist Anton van Balveren, die in zijn slijterij een aantal proefavonden rond het thema ‘ontdek geur en smaak’ gaat organiseren. Hij hoopt hiermee zijn omzetten in gedistilleerd te verhogen. Dit overkwam al een andere deelnemer, cafébaas Felix Huisken, die zijn omzet in jenever aanzienlijk zag stijgen dankzij zijn nieuwverworven kennis op dit gebied.  

Een Liquorist is de specialist bij uitstek van binnen- en buitenlands gedistilleerd en likeuren. Gedurende de opleiding is er uiteraard veel aandacht voor de theoretische kennis. Daarnaast is een aantal distilleerderijen bezocht waaronder Zuidam Distillers in Baarle-Nassau, Rutte & Zn in Dordrecht en Koninklijke De Kuyper in Schiedam.

De volgende liquoristenopleiding start in oktober 2012 met een examen in mei 2013. Deze bestaat uit 12 cursusdagen. Inschrijven kan tot 15 september (vol is vol).

Voor informatie en aanmelding: www.wijnacademie.nl010-4267560

(Lees een interview met horecaondernemer Felix Huisken in Proost! Magazine over de Liquoristenopleiding: ‘Nooit gedacht dat ik zoveel jenever zou verkopen…’)

Share

Comments are closed

© 2021 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes