Lucas Bols Single Barrel Corenwyn, Cask Strength

(Ingezonden bericht)

Lucas Bols, ’s werelds oudste gedistilleerd merk, presenteert Single Barrel Corenwyn, Cask Strength.

Deze unieke blend heeft maar liefst 14 jaar gelegen in één Amerikaans eikenhouten Bourbon vat in ‘Het Paradijs’, de plek waar de Meesterdistillateur de mooiste distillaten van Lucas Bols bewaart. De jarenlange lagering op één vat resulteert in een prachtig, complex smaakpalet van met name karakteristieke houttonen, welke ook vele whisky liefhebbers zal aanspreken.

De Single Barrel, Cask Strength is direct met de hand afgevuld uit het unieke vat van 200 liter en heeft een vatsterkte van 57,5%. Het vat levert slechts 300 flessen van 50 cl op, wat deze Corenwyn extra bijzonder maakt. Elk vat brengt een unieke smaak; dit eikenhouten vat waarin deze Corenwyn heeft gelegen geeft rijke smaaktonen zoals vanille en walnoot.

De Single Barrel Corenwyn, Cask Strength heeft een complexe, krachtige smaak met een lange delicate afdronk. Dit zal menig whisky en Corenwyn drinker verrassen, net zoals Bols Corenwyn 6 jaar gelagerd, deels gerijpt op Bourbon eikenhouten vat. De Single Barrel Corenwyn komt in een luxe kistje en laat zich het beste drinken als digestief.

Gelimiteerde oplage

Speciaal voor de feestdagen is deze unieke Single Barrel Corenwyn, Cask Strength vanaf november verkrijgbaar bij een zeer select aantal slijterijen. Ook vindt er een online veiling plaats waarbij geïnteresseerde Corenwyn drinkers, whisky en cognac liefhebbers en verzamelaars de gelegenheid krijgen om deze zeldzame fles te bemachtigen.

Over Bols Corenwyn

Bols Corenwyn is een superieur authentiek Nederlands product. De karakteristieke houttonen, verkregen door jarenlange rijping op zowel Limousin als Bourbon eikenhouten vaten, kenmerken de range van Bols Corenwyn. Daarbij heeft elke variant in de range zijn eigen karakter. De traditionele Bols Corenwyn is twee jaar gelagerd op Limousin eikenhouten vat en heeft een licht goudgele kleur en een duidelijke moutsmaak met een krachtige afdronk. De Corenwyn 4 is vier jaar gelagerd op Limousin eikenhouten vat en heeft een rijkere gouden kleur en een amandel- en karamelsmaak met een zachte licht bittere afdronk. De Corenwyn 6 is zes jaar gelagerd op deels Limousin en deels Bourbon eikenhouten vaten en heeft een warme donkere gouden kleur en een licht zoete vanille-achtige smaak met een zachte lange afdronk. Meer informatie over Bols Corenwyn: www.bolscorenwyn.nl.

Share

Comments are closed

© 2021 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes