Mousserende wodkawijn

Opvallend nieuw product van Absolut Vodka: een mousserende blend van Zweedse wodka en Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland.

Absolut Tune heet het drankje, dat veertien procent alcohol bevat. De drank is verpakt in een wijnfles – maar dan net even anders – met een champagnekurk erop.

Bij de lancering in Sydney werd de mix geserveerd in een flûte (champagneglas). Het is niet duidelijk of Absolut de nieuwe drank daadwerkelijk wereldwijd op de markt brengt.

Op de fles

Het zal toeval zijn, maar feit is dat de Nieuw-Zeelandse wijnbusiness in problemen raakt en best wat Zweedse hulp kan gebruiken om zijn producten via de export aan de man te brengen. The New Zealand Wine Company – onder andere eigenaar van het eco-merk Grove Mill – meldde onlangs omgerekend 1,6 miljoen euro verlies in de eerste helft van dit jaar.

Ook volgens het jaarrapport van de New Zealand Winegrowers maakt de wijnhandel moeilijke tijden door. Ongeveer veertien wineries gingen de afgelopen twee jaar al op de fles. Oorzaken zijn de overproductie en de financiële crisis, met name de daaraan gerelateerde, voor de export ongunstig sterke positie van de Nieuw-Zeelandse dollar.

Volgens de wijnbouwersorganisatie is er wel voldoende vraag naar de wijn, maar staat de prijs te veel onder druk.

Share

Comments are closed

© 2022 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes