Denemarken wint Roussillon Dessert Trophy

Daar staan ze dan, kok Martijn Wetsteijn en sommelier Leroy Pechler van restaurant De Zwethheul, na een lange dag werken in de École Internationale de Pâtisserie van Olivier Bajard in Perpignan.

De Denen (restaurant Formel B in Kopenhagen) wonnen de Europese finale van De Roussillon Dessert Trophy, onderdeel van de Rencontres Méditerranéennes du Muscat die begin deze week voor de vierde keer (eens in de twee jaar) werd gehouden in Perpignan.

Het is de tweede keer dat Denemarken met de hoofdprijs aan de haal gaat. Ook de eerste editie van de dessertwedstrijd in 2005 schreven de Denen op hun naam.

Martijn en Leroy maakten een dessert met onder andere citroen, verveine en feijoa, in combinatie met de Muscat de Rivesaltes 2007 van Domaine Pouderoux. Zij deden het goed. Ik schat hun prestatie in op een derde plaats.

Dankzij hun deelname aan de wedstrijd hebben zij een wijnreis door de Roussillon tegoed en een stage van een dag op de École Internationale de Pâtisserie in Perpignan van wereldkampioen patisserie Olivier Bajard.

Het winnende team: kok Daniel Kruse en sommelier en Jacob Christiansen van restaurant Formel B

Later meer over de wijnen die we dronken en de wijnhuizen die we bezochten.

Share

Comments are closed

© 2022 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes