Bushmills beste Ierse whiskey

(Ingezonden persbericht)

Toonaangevende deskundigen hebben onlangs diverse onderscheidingen toegekend aan Bushmills. Zo bekroonde Whisky Magazine begin maart de Bushmills 16 Years Old met een eerste plaats als ‘Best Irish Single Malt Whiskey’ tijdens de World Whiskies Awards 2011.

Bushmills won daar ook de ‘Best Irish Blended Whiskey’ award. Bushmills werd dit jaar in San Francisco ook onderscheiden met drie gouden medialles:  voor Black Bush, Bushmills 10 Year Old Single Malt Irish Whiskey en voor Bushmills 21 Year Old Single Malt Irish Whiskey.

In 2010 ontving Bushmills zelfs voor alle varianten een prijs en kan zich daardoor met recht de beste Ierse whiskey noemen. Deze onderscheidingen bevestigen het streven van Bushmills naar de beste whiskey voor iedere gelegenheid.

Bushmills spirit

Colum Egan is Master Distiller bij Bushmills en verantwoordelijk voor het hele productie- en blendingproces. Hij is erg trots op het feit dat Bushmills de enige distilleerderij in Ierland is die drievoudig gedistilleerde maltwhiskey maakt.

Dit drievoudig distilleren is het handelsmerk van Bushmills en ligt ten grondslag aan de bijzondere zachtheid. “Al onze whiskeys hebben een unieke combinatie van zachtheid en rijkdom, met een specifieke honingzoete ondertoon”, aldus Colum Egan.

Bushmills: het resultaat van verschillende Ierse factoren

De Old Bushmills Distillery ligt in de regio Antrim in Noord-Ierland. Bushmills is de oudste whiskeydistilleerderij van Ierland waar al sinds 1608 voortreffelijke malt whiskeys en blends worden gemaakt. In iedere druppel ervan zit dan ook meer dan 400 jaar ervaring en hartstocht.

Bushmills is één van de weinige distilleerderijen waar alle belangrijke stappen van het productieproces, van de graankorrel tot in het glas, op dezelfde plek plaatsvinden. De combinatie van groene weilanden, het stormachtige weer en de traditioneel-georiënteerde mensen, die als vanouds bekend staan om hun hartelijkheid, zorgt voor whiskeys met het Ierse temperament en toch een onmiskenbare zachte smaakbeleving.

De Bushmills-familie: voor iedere gelegenheid een passende whiskey

De overtuiging van iedereen in de distilleerderij in Bushmills is dat whiskey bedoeld is om van te genieten en iedere bijzondere gelegenheid vraagt om een specifieke whiskey. Dat is één van de redenen dat Bushmills zowel blends als malt whiskeys maakt.

De Bushmills Original en Bushmills Black Bush blends zijn een combinatie van Bushmills-malt whiskey en Ierse graanwhiskey. De malts van Bushmills bevatten louter Bushmills-malt whiskey, met een 10 jaar oude, een 16 jaar oude en een 21 jaar oude Bushmills Single Malt. Zo kunnen whiskeyliefhebbers optimaal genieten van een bij de gelegenheid passende whiskey.

Specifieke smaak door speciaal geselecteerde houten vaten

Alle malts, ook die voor de blends, worden speciaal voor de Bushmills blends geproduceerd en moeten daarvoor aan specifieke eisen voldoen en rijpen in speciale vaten. De distilleerderij koopt haar vaten alleen bij zorgvuldig geselecteerde kuiperijen, distilleerderijen en bodega’s.

Elk jaar gaat Master Blender Helen Mulholland naar Spanje en Portugal, om de ontwikkeling van de geselecteerde vaten te bekijken, waarvan het hout door de donkere oloroso sherry of tawny port een zeer bijzonder aroma krijgt. Een lastige klus, die zij al veertien jaar met veel enthousiasme voor Bushmills uitvoert. Eenmaal in Ierland geven deze vaten een vleugje Zuid-Europees temperament aan de Blend Black Bush en de 16 en 21 jaar oude Bushmills-maltwhiskey.

Ierse whiskey populairder dan ooit

Met een omzetgroei van meer dan 50%* sinds 2000 kan zeker opgemerkt worden dat Ierse whiskey over de hele wereld populairder dan ooit is. “Ierse whiskey overtreft de marktgroei van 7% elk jaar opnieuw; het is één van de snelst groeiende in het segment gedistilleerd**”, aldus Sam Reader, Global Brand Director van Bushmills.

“Make it 2 Bushmills” wedstrijd

Op 17 maart jongstleden, de Ierse nationale feestdag St. Patrick’s Day, gaf Colum Egan het startsein voor “Make it 2 Bushmills“. Deze wedstrijd biedt de uiteindelijke winnaar, plus diens beste vriend, de unieke mogelijkheid om twee weken lang een kijkje te nemen achter de schermen van de Bushmills-distilleerderij in Ierland en hun eigen blend te creëren. De competitie, die in o.a. Belgie, Zuid Afrika, Verenigde Staten, Ierland en Engeland plaatsvindt, verliep afgelopen maanden via Facebook en inmiddels zijn er van elk land vriendenduo’s geselecteerd, die het tegen elkaar gaan opnemen tijdens Bushcamp. Deze internationale competitie vindt plaats in augustus in het Noord Ierse plaatsje Bushmills, waar gedurende twee dagen gestreden wordt om de hoofdprijs.

*  (ISWR 2010)

**(IWSR 2005 – 2009)

Over Bushmills

Bushmills™ Ierse Whiskey wordt gemaakt in de oudst werkende distilleerderij in Ierland en vierde in 2008 zijn 400e verjaardag. Bushmills is de enige distilleerderij in Ierland die drievoudig gedistilleerde malt whiskey maakt. Dit geeft Bushmills whiskeys de unieke zachte en rijke smaak. Handwerk en traditie voeren de boventoon in de Noord Ierse distilleerderij. Alles vindt onder één dak plaats: van rijping tot distillatie en van het blenden tot het vullen van de flessen.

Het merk Bushmills kent vijf award-winning whiskeys: Bushmills Original, Black Bush™, Bushmills Malt 10 yo, Bushmills Malt 16 yo and Bushmills Malt 21 yo.

Over Diageo

Diageo is wereldwijd de grootste producent en verdeler van sterkedranken, bieren en wijnen met bekende merken als Johnnie Walker, Crown Royal, J&B, Windsor, Buchanan’s en Bushmills, Smirnoff, Cîroc en Ketel One vodka’s, Baileys, Captain Morgan, Jose Cuervo, Tanqueray en Guinness.

Diageo is een bedrijf dat actief is over de hele wereld en zijn producten verkoopt in meer dan 180 landen. Het bedrijf staat genoteerd op zowel de Londense (DGE) als de New Yorkse (DEO) beurs. Voor meer informatie over Diageo, zijn medewerkers, merken en prestaties, surft u naar www.diageo.com. Voor meer informatie over de initiatieven van Diageo rond verantwoord drinkgedrag, kunt u een kijkje nemen op www.drinkIQ.com. Geniet, maar drink met mate.

Celebrating life, every day, everywhere.

Share

Comments are closed

© 2021 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes