Liquore di Limone di Sorrento

Drink de echte limoncello. Dat was de boodschap van Sales Director Gabriele Langella van Villa Massa tijdens een bezoek aan Nederland.

Het bedrijf, opgericht in 1991, bracht de likeur pas anderhalf jaar geleden voor het eerst op de Nederlandse markt. Het gaat goed met limoncello, getuige een omzetgroei van 87% in 2009. Maar er zit veel namaak bij, zegt Langella. Er worden kunstmatige smaakstoffen gebruikt. Of nog erger: citroensap!

De echte limoncello komt uit de omgeving van Sorrento aan de prachtige kust van de golf van Napels en wordt gemaakt van de schil van knoerten van citroenen die hier worden gekweekt door familiebedrijfjes op kleine plantages onder een dak van riet om de hete zon wat te temperen.

Limone di Sorrento is een speciaal citroenras. De citroenschil zit vol aromatische oliën die de limoncello zijn smaak geven. Alleen de buitenste laag van de knalgele schil wordt gebruikt.

Het recept is simpel en puur natuur. De schillen weken een paar dagen in pure alcohol. Daarna wordt er alleen nog gefilterd, gesuikerd en water toegevoegd om de likeur op een drinkbare sterkte van 30% alcohol te brengen. Villa Massa is marktleider binnen het segment ‘authentieke limoncello’ (in 2000 door de EU als beschermd geografisch product geregistreerd).

Italianen drinken limoncello puur uit de vriezer als digestief. Het is ook erg lekker als longdrink met tonic. Mix je limoncello met cachaça dan krijg je capicello, de eenvoudigste variant op de caipirinha.


Detect language » Dutch

Detect language » Dutch
Share

Comments are closed

© 2022 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes