Bubbels en oesters

‘Bruisend en Zilt’ is het thema. Is er een betere smoes om op zondagmiddag niet al te lang te wachten op de vijf in de klok?

Gastvrouw is Bea Dijkstra van LaVieLaVie. De bubbels zijn van LaVieLeVin (nee, dat is geen toeval) en van Taste & Tintle. De boot is van Waterlelie Rondvaart, ‘de kleinste rederij van Amsterdam’. En de oesters worden met liefde uit hun huis gezet door Marcus de Oesterman van Zilt en Zalig.

We tuffen een paar uur door de grachten van Amsterdam, zittend op de lekkerste stoelen die er zijn, namelijk stoelen (en banken) uit zo’n bus die al jaren geleden is gesloopt of nu misschien nog zijn laatste dagen slijt in een derdewereldland. Dat zit zo klassiek goed dat we gerust van neergezegen kunnen spreken.

Max van LaVieLeVin laat de bubbels bruisen, terwijl zijn broer Huib er iets over vertelt. Max de Oesterman hanteert op zijn beurt het oestermes en legt uit waarom de ene oester een zwaarder leven heeft dan de andere en daarom anders smaakt.

Ook de grachtenpanden aan wal krijgen af en toe aandacht van MC Huib. Verdomd, daar aan de Herengracht zat ooit het Okshoofd. “Daar heb ik heel wat vrijdagavonden doorgebracht”, mijmert een van de bootgasten.

Mooiste oester, naar mijn smaak: Belon Perle Blanche.

Gekste oester: Prat-ar-Coum. Daar moet je van houden zeg maar. Oesterman Marcus omschreef de smaak als ‘een roestige spijker’.

Mooiste bubbel: Duval-Leroy Brut. Tsja, echte champagne, dat is niet helemaal eerlijk.

Verrassendste bubbel: Bernard & Christophe Richel, uit de Savoie.

Ook lekker bruisend: Platine, van Louis de Grenelle uit de Loire.

Share

Comments are closed

© 2021 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes