From Spain with Love

Onder de noemer ‘From Spain with Love’ stuurde Vinos de España (onderdeel van het Spaans Promotie Centrum van de ambassade) de afgelopen weken een kleine twintig wijnen rond. Daarbij lieten de (relatief) nieuwe druivenrassen de beste indruk achter.

De albariño van Paco & Lola (importeur Léon Colaris) is karaktervol en toegankelijk, met fijn zacht zuur, geschikt voor een breed (horeca)publiek.

Zowel Val de Sil (Vinites) als Viña Somoza (Résidence Wijnen) zijn hartige wijnen van godello, een druif met structuur en body. Lekker bij (inkt)vis, gamba’s en schelpdieren.

Twee opvallende rode wijnen zijn Vega Tolosa (Wijnimport J. Bart) van de bobal-druif en Altos de Losada (Kwast Wijnkopers) van mencia.

De bobal van Vega Tolosa uit Manchuela biedt veel wijn voor weinig geld. Redelijk recht-toe-recht-aan, maar met internationale allure. Mooie huiswijn voor een eetcafé, brasserie of bistro.

Altos de Losada uit Bierzo heeft concentratie en kracht die aan een goede cabernet franc doen denken; stevige tannines, bessen, pruim, laurier, kirsch, tuinkruiden. Een ambitieuze wijn.

Share

Comments are closed

© 2023 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes