Chianti Classico, heerlijke eetwijn

Alweer hommeles in de Italiaanse wijnwereld. Ze hebben daar net een hoop gedoe achter de rug over Brunello di Montalcino waaraan andere druiven dan de wettelijk voorgeschreven sangiovese was toegevoegd.

Dit keer wordt zo’n tien miljoen liter wijn uit Toscane ervan verdacht te zijn vermengd met wijn die niet aan de eisen voldoet. Het zou gaan om Chianti, Toscaanse landwijnen (IGT) en opnieuw Brunello di Montalcino. Volgens de berichten worden 42 producenten onderzocht.

Chianti Classico is niet betrokken bij het nieuwe schandaal. We kunnen ons met een gerust hart laven aan de Chianti Classico van Rocca di Montegrossi. Deze wijn verraste me zeer aangenaam bij de antipasti in de nieuwe wijnbar The Wine Kitchen in Amstelveen (www.thewinekitchen.nl).

De jaargang 2004 die ik dronk (“een heel mooi Chianti-jaar”) is uitverkocht, laat de importeur weten (www.eckenmaurick.nl).

In 2005 heeft wijnmaker Marco Ricasoli-Firidolfi afgezien van zijn prestigewijn Vigneto San Marcellino (Chianti van zijn beste sangiovese-wijngaarden) en de druiven gebruikt voor de ‘gewone’ Rocca di Montegrossi. Ook 2006 en 2007 zijn verkrijgbaar.

Zelf even proeven dus, mocht u zin hebben gekregen in deze mooie eetwijn.

Share

Comments are closed

© 2022 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes