Talisker ja, maar Skye?

Rumoer onder de whiskyliefhebbers. Drankenconcern Diageo (eigenaar van een groot aantal whiskymerken, waaronder Johnnie Walker, Glen Elgin, Lagavulin en Talisker) is een reclamecampagne begonnen voor Talisker. Onderdeel daarvan is deze poster.

Angstaanjagende zee, rede- en radeloos woest als een op hol geslagen kudde paarden, beukend op de rotsen, dreigende wolkpartijen, pittoreske vuurtoren.

‘The single malt, made by the sea’, staat er bij een fles Talisker rechtsonder op de poster.

Altijd al een keer naar Isle of Skye gewild. Moet fantastisch zijn. Men zegt dat Skye een van de ruigste en meest indrukwekkende Schotse eilanden is.

Maar het is Skye niet. Op de foto staat de vuurtoren van Île d’Ouessant, een Frans eilandje bij Bretagne. Île d’Ouessant is het meest westelijke stukje Frankrijk.

vuurtoren-skyeHet is maar reclame, maar toch. Schotse whisky is zo sterk verbonden met het land, met zijn oorsprong, dat het vreemd overkomt om een Frans eiland te gebruiken. En een Franse vuurtoren. De vuurtoren van Skye zelf is namelijk ook heel bijzonder.

Overigens heeft Diageo laten weten dat de vuurtoren van Skye (Neist Point Lighthouse geheten, zie foto) in dezelfde campagne eveneens een rol zal spelen.

Share

Comments are closed

© 2022 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes