Comeback van de Beaujolais

(Ingezonden persbericht)

Na jaren hard werken is de Beaujolais helemaal klaar voor een comeback. De wijnboeren hebben hun werkwijze flink veranderd om wijnen te leveren van de allerbeste kwaliteit en gaan steeds bewuster om met het terroir. De oogst van 2009 toont de kwaliteit die de Beaujolais wijnen inmiddels bereikt hebben.

De Nouveau smaakte als nooit tevoren. De streek heeft uiteraard veel meer te bieden dan alleen de Beaujolais Nouveau. Dit lijken we echter soms te zijn vergeten.

Gamay, de koning van de Beaujolais

De formule is simpel: één regio, één druif, twaalf AOC’s. De realiteit is veel spannender: getalenteerde wijnmakers produceren een breed scala aan wijnen. Van frisse, aromatische, gemakkelijk drinkbare wijnen, tot fascinerende terroir wijnen met veel finesse die goed kunnen ouderen.

Een aantal algemene eigenschappen van Beaujolais wijnen, zijn de fruitige aroma’s, het soepele karakter met frisse zuren, gematigde tannines en een laag alcoholpercentage: eigenschappen die de hedendaagse consument waardeert. De Beaujolais heeft de beste kaarten in handen. De kunst is nu alleen nog om het woord zo ver en breed mogelijk te verspreiden.

Ken uw klassiekers!

Het wordt hoog tijd dat de Beaujolais wijnen weer de aandacht krijgen die ze verdienen. Veel professionals in de Nederlandse wijnmarkt zijn het hierover eens. Om u (opnieuw) kennis te laten maken met uw klassiekers heeft Inter Beaujolais een uitgebreid informatiedossier samengesteld. Het document geeft beschrijvingen van de wijngaard en de wijnbouw, de AOC’s en marktgegevens. Een handig basisdocument voor diegenen die de regio willen (her) ontdekken.

Beaujolais info 2010

Share

Comments are closed

© 2021 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes