Beter wijnadvies doet drinken

De huiswijn wordt in de horeca het meest besteld. Het lijkt er echter op dat dit deels komt omdat gasten vaak niet weten wat ze van de duurdere wijnen kunnen verwachten. Dit blijkt uit marktonderzoek van Trendbox in opdracht van het Productschap Wijn.

Consumenten geven volgens de onderzoekers aan dat zij behoefte hebben aan meer wijnsuggesties op de menukaart. In dat geval zouden zij in plaats van de huiswijn eerder een duurdere en betere wijn van de wijnkaart bestellen.

Ook de behoefte aan meer open wijnen lijkt toe te nemen. De meeste mensen (65%) bestellen wijn per glas. Daarbij kiest bijna 80% voor de huiswijn. Iets minder dan één op de vijf horecabezoekers (19%) wil de keuze hebben om naast de huiswijn ook duurdere wijn per glas te kunnen bestellen.

Uit het onderzoek blijkt tevens dat er in het café meer wijn wordt gedronken dan algemeen wordt gedacht. Van het uitgaanspubliek drinkt 44% wel eens wijn in een café.

De meningen over biologische wijn zijn verdeeld, blijkt uit hetzelfde onderzoek.

Voor sommigen heeft biologische wijn een geitenwollensokken-imago, anderen zien biowijn als authentiek, puur en lekker. Over het algemeen wordt biologische wijn gezien als gezonder dan ‘gewone’ wijn en is de prijsverwachting hoger. Voor thuisgebruik heeft 17% van de consumenten het afgelopen jaar wel eens biologische wijn gekocht.

Share

Comments are closed

© 2022 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes