Top Italian Wines Roadshow

Daniele Cernilli

Er waren 49 producenten uit Italië overgekomen, dus kregen we 49 wijnen te proeven tijdens een proeverij in het Barbizon Hotel in Amsterdam onder leiding van Daniele Cernilli en Marco Sabellico van de Italiaanse wijngids Gambero Rosso.

De ‘wijnmarathon’ duurde dan ook bijna de hele dag. De belangstelling was groot: driehonderd mensen hadden zich aangemeld, terwijl er maar zestig plaatsen waren. Ook de proeftafels van de producenten zelf kregen veel aanloop: meer dan negenhonderd mensen bezochten de ‘Top Italian Wines Roadshow’ die in Stockholm is begonnen en nog doorreist naar onder andere Londen, Los Angeles en Moskou.

De begeleide proeverij zelf begon in Piemonte en zakte langzaam af naar de punt van de Italiaanse laars om te eindigen op Sicilië. Enkele uitblinkers: Antica Chiusina Vino Nobile di Montepulciano 2004 van Saiagricola (wat een aroma!), Rubesco Vigna Monticchio Torgiano Rosso Riserva 2003 van Lungarotti (wat een finesse!), Montepulciano d’Abruzzo 2004 van Masciarelli (bleek per abuis de eenvoudige basiswijn van het wijnhuis te zijn, maar dat was niemand opgevallen, zo lekker was hij) en Naturalis Historia Irpinia IGT 2000 van Mastroberardino (zo mooi kan wijn zijn van de druif aglianico!).

Share

Comments are closed

© 2022 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes