Bols Bartending Academy maakt de balans op

(Ingezonden persbericht)

Europa’s grootste bartending school, de Bols Bartending Academy, bestaat een jaar. Sinds de opening in april 2007 hebben ruim 800 professionele bartenders uit meer dan 15 landen met goed gevolg de professionele opleiding afgerond.

Met het diploma kunnen de bartenders in Nederland en wereldwijd aan de slag en leveren vrijwel direct een significante bijdrage aan service, gastvrijheid en circa 25% winststijging

Professionaliteit voorop

Het idee dat iedereen zonder opleiding zomaar kan werken als bartender verdwijnt uit het beeld van de Nederlandse horecaondernemer en het barpersoneel. Zij zijn zich steeds meer bewust van het feit dat de investering in professioneel opgeleid barpersoneel de winstmarge aanzienlijk vergroot en dus geld oplevert. Bovendien zijn de trainingen voor de horecaondernemer volledig aftrekbaar van de belasting.

Tijdens de opleiding International Bartending Level I wordt gericht getraind op het ontwikkelen van de zeven basisvaardigheden van het vak bartender: snelheid en efficiëntie, vrijschenken, algemene drankenkennis, hygiëne, verantwoord schenken, gastvrijheid en mixologie.

Na voltooiing van de basisopleiding  International Bartending Level I is barpersoneel beter in staat om te investeren in de omgang met gasten, waardoor de klantentrouw toeneemt en de personeelsrotatie afneemt. Met 12 barstations biedt de Bols Bartending Academy per opleiding plaats aan maximaal 12 cursisten. Deze faciliteiten waarborgen het hoge opleidingsniveau.

Ruim 80% van de opleiding bestaat uit praktijkonderdelen, waarbij de 12 studenten elk over een eigen barstation beschikken compleet met speedrail, icerail, biertap, backbar en producten. Na de opleiding International Bartending Level I werken bartenders sneller en efficiënter, hebben minder spillage en dragen bij aan een kostendaling van circa 25%. Bovendien realiseren getrainde bartenders vrijwel direct een omzetstijging van 25% door up-selling van de producten.

Bols Bartending Academy host prestigieus WSET Spirit Seminar

Mede dankzij het succesvolle verloop van het eerste jaar heeft de Wine and Spirits Education Trust (WSET) de Bols Bartending Academy verkozen als locatie voor de prestigieuze WSET Spirit Seminar. Het is voor het eerst in Nederland dat studenten dit seminar kunnen volgen. De driedaagse (Engelstalige) cursus wordt gehouden op 10, 11 en 12 juni (2008) voor een maximum van 20 studenten en levert een internationaal geaccrediteerd professioneel certificaat in gedistilleerde dranken op. De Wine- and Spirits Education Trust verzorgt sinds 1969 zeer kwalitatieve en gerenommeerde professionele opleidingen in wijn en gedistilleerd voor horecapersoneel in meer dan 39 landen.

Bols Bartending Academy
Paulus Potterstraat 14
1071 CZ Amsterdam
De basisopleiding International Bartending Level I duurt 4 dagen en kost € 800,-
Meer info over deze en andere trainingen en boekingen via www.bolsbartendingacademy.nl.

Share

Comments are closed

© 2022 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes