Wijnimporteurs in Nederland

Op onderstaande vijf kaarten _ Noord-HollandZuid-HollandUtrecht/Flevoland/GelderlandFriesland/Groningen/Drenthe/Overijssel en Limburg/Brabant/Zeeland _ wil ik alle wijnimporteurs in Nederland in kaart brengen, groot en klein, voor horeca en voor particulieren. Dat wil zeggen, alle importeurs die een website hebben met een goed overzicht van het assortiment en de herkomst daarvan.

Webshops zonder eigen import of waarbij het (te) onduidelijk is welke wijnen zelf worden geïmporteerd en welke niet, staan er eveneens niet op. Er zijn wel enkele ‘buitenbeentjes’ te vinden, waaronder importeurs van sake, cider en calvados. Misschien voeg ik later nog Belgische importeurs toe.

De kaarten zijn niet compleet en zullen dat waarschijnlijk ook nooit worden. Helemaal up-to-date zijn ze evenmin, want kleine importeurs kunnen ook zo weer verdwenen zijn. Het zijn avontuurlijke ondernemers.

En wat hebben we eraan? Als je van originele wijnen houdt: veel!

De meeste importeurs bieden hun wijnen op hun website rechtstreeks te koop aan, vaak voor zowel horeca als particulieren. Het is handig om te weten welke aanbieders er bij je in de buurt zitten. Je kunt de wijn dan zelf ophalen, als de importeurs ze al niet gratis bezorgen voor mensen die niet te ver weg wonen.

Eigenaar van een slijterij, delicatessenwinkel, kookwinkel, webshop? Waarom niet het assortiment uitgebreid met wat producten van een lokale concullega? Lokale samenwerking heeft veel voordelen.

Dáárom dus!

Ook op de kaart staan? Laat weten. Ik kan wel wat hulp gebruiken, want het is op de websites van de aanbieders niet altijd duidelijk of er daadwerkelijk eigen wijnen worden geïmporteerd of dat het alleen gaat om een wijnwebwinkel.

Noord-Holland weergeven op een grotere kaart Zuid-Holland weergeven op een grotere kaart Utrecht, Flevoland, Gelderland weergeven op een grotere kaart Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel weergeven op een grotere kaart Zeeland, Brabant en Limburg weergeven op een grotere kaart

LinkedInFacebookPinterestEmailDeel dit!

2 Comments for “Wijnimporteurs in Nederland”

  1. Beste Han, Ik sta nog niet op je kaart. Eigen import van biologische wijnen van kleine familiedomeinen uit Europa.

    Mvg
    Paul Cuppens

  2. Graag zouden wij (Vino i Mas) willen worden opgenomen in jouw database

Leave a Reply

Spam Protection by WP-SpamFree

© 2015 Sjakes.com. Inloggen

web analytics
- Designed by Crystina creates & Gabfire Themes