Wijnimporteurs in Nederland

Op deze vijf kaarten – Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht/Flevoland/Gelderland, Friesland/Groningen/Drenthe/Overijssel en Limburg/Brabant/Zeeland  - wil ik alle wijnimporteurs in Nederland in kaart brengen, groot en klein, voor horeca en voor particulieren. Dat wil zeggen, alle importeurs die een website hebben met een goed overzicht van het assortiment en de herkomst daarvan. Enkele groothandels, zoals Hanos of Sligro, heb ik daarom niet opgenomen.

Webshops zonder eigen import of waarbij het (te) onduidelijk is welke wijnen zelf worden geïmporteerd en welke niet, staan er eveneens niet op. Er zijn wel enkele ‘buitenbeentjes’ te vinden, waaronder importeurs van sake, cider en calvados. Misschien voeg ik later nog Belgische importeurs toe.

De kaarten zijn nog niet compleet. Het verbaast me hoeveel importeurs er zijn. Ik heb nu ongeveer 700 importeurs in kaart gebracht. Het was een heidense klus, waarbij ik halverwege bijna spijt kreeg dat ik eraan was begonnen.

En wat hebben we eraan? Als je van originele wijnen houdt: veel!

De meeste importeurs bieden hun wijnen op hun website rechtstreeks te koop aan, soms alleen voor horeca, vaker voor zowel horeca als particulieren. Het is handig om te weten welke aanbieders er bij je in de buurt zitten. Als de wijnen goed zijn – er zijn talloze kleine, onbekende importeurs die uitstekende wijnen hebben – dan kun je de wijn zelf ophalen, als de importeurs ze al niet gratis bezorgen voor mensen die niet te ver weg wonen.

Eigenaar van een slijterij, delicatessenwinkel, kookwinkel, webshop? Waarom niet het assortiment uitgebreid met wat producten van een lokale concullega? Lokale samenwerking heeft veel voordelen.

Dáárom dus!

Ook op de kaart staan? Laat weten. Ik kan wel wat hulp gebruiken, want het is op de websites van de aanbieders niet altijd duidelijk of er daadwerkelijk eigen wijnen worden geïmporteerd of dat het alleen gaat om een wijnwebwinkel.

Mail naar: han.sjakes@gmail.com. Of stuur een Twitter-bericht: @Sjakes


Noord-Holland weergeven op een grotere kaart


Zuid-Holland weergeven op een grotere kaart


Utrecht, Flevoland, Gelderland weergeven op een grotere kaart


Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel weergeven op een grotere kaart


Zeeland, Brabant en Limburg weergeven op een grotere kaart

LinkedInFacebookPinterestEmailDeel dit!

1 Comment for “Wijnimporteurs in Nederland”

  1. Graag zouden wij (Vino i Mas) willen worden opgenomen in jouw database

Leave a Reply

Spam Protection by WP-SpamFree

© 2014 Sjakes.com. Inloggen

web analytics
- Designed by Crystina creates & Gabfire Themes